Kringkastingsrådets leder Julie Brodtkorb sier hun er overrasket over klagene på NRK Super-programmet «Superkroppen».
Foto: Terje Pedersen / NTB
Kringkastingsrådet avviste Superkroppen-kritikk
– Trodde at vi var kommet lenger i Norge.
NRK hadde fått mange klager på nakenhet i et NRK Super-program, men Kringkastingsrådet avviste kritikken og endte med å rose programmet.
I programmet på NRK Super kler fem voksne deltakere seg delvis nakne for å fortelle om kroppen sin og svare på spørsmål fra et panel bestående av barn fra ti til tolv år.
Dette har falt flere tungt for brystet, og det var kommet inn totalt 56 klager på programmet, men rådet endte opp med å rose programmet istedenfor.
Kringkastingsrådets leder Julie Brodtkorb sier hun er ganske forundret over reaksjonene og sier hun trodde at «vi var kommet lenger i Norge», skriver Kampanje.
– Kropp er mangfold
– Jeg oppfatter at dette programmet viser at kropp er mangfold, og at det normale er at man har alle mulige typer kropper. I en hverdag hvor det man ellers ser på TV ikke er det normale, men moteindustrien og realityserier, synes jeg det er særdeles viktig, sier hun.
Redaksjonssjef Cathrine Irgens Nilsen forklarte i rådet at serien skal være en motvekt til det ensidige kroppsbildet barn ofte utsettes for. Hun legger til at «99 prosent av seriene» deres ikke profilerer nakne mennesker, skriver Medier24.
Sterk kritikk mot musikkprofilen
NRK fikk også sterk kritikk for å ikke oppfylle sitt samfunnsoppdrag når det gjelder musikkprofilen.
Norsk Komponistforening ville at Kringkastingsrådet skulle vurdere om NRK oppfyller sitt kulturelle oppdrag som allmennkringkaster.
– NRK har svært begrenset redaksjonell omtale av musikk, og tar for lite ansvar for å sette musikk og lydkunst inn i en samfunnsmessig kontekst, sa Karlstrøm, som mente at den harde oppdelingen i sjangre og spillelister ikke er slik vi lytter til musikk, sa styreleder Jørgen Karlstrøm, ifølge VG.
Også professor Erling Gulbrandsen ved Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo kom med sterk kritikk, og NRKs radiosjef Cathinka Rondan innrømmet at det finnes områder der NRK kan bli bedre, men pekte på at utfordringen er lytternes stadig endrende medievaner.