Kjetil B. Alstadheim sier det er lett å komme i kontakt med kildene. Bare under Journalistens korte fotoseanse tok folk kontakt med DNs politiske redaktør. Foto: Andrea Gjestvang
Kjetil B. Alstadheim sier det er lett å komme i kontakt med kildene. Bare under Journalistens korte fotoseanse tok folk kontakt med DNs politiske redaktør. Foto: Andrea Gjestvang

Det kan godt hende Kjetil B. Alstadheim vil leke mer med emoticons

ARENDAL (Journalisten:) Dagens Næringslivs politiske redaktør er kanskje en av mediebransjens travleste under Arendalsuka.

Publisert   Sist oppdatert
 Det er 
 Det er 

– Det er full dag. Men det er vel noe av poenget også.

Journalisten møter politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv (DN) på kaféen på kulturhuset i Arendal, en etasje under der pressesenteret er etablert. Redaktøren kommer rett fra en debatt på Tyholmen. Nå skal han sette se i etasjen over og skrive litt.

Eksperimenterer

I Oslo observeres Alstadheim gjerne på sin spasertur mellom redaksjonslokalet til DN i Christian Krohgs gate og Stortinget.

– Her er det litt kortere avstander.

Til tross for korte avstander, Alstadheim er en travel mann i Arendal. Under partilederdebatten mandag kveld satt han og oppdaterte følgere på Facebook gjennom emoticons. Han tok nemlig oppfordring han fikk fra en følger på Twitter etter en rovdyrdebatt i Stortinget der han tvitret med dyre-emoticons.

– Det var en som sa at dette må du prøve på en partilederdebatt. Men det ble færre dyr, så det ble ikke så morsomt.

– Hva skjer med en dansende Arbeiderparti-politiker?

– Den brukte jeg etter at Jonas Gahr Støre danset med Madcon på scenen under landsmøtet. 

Redaktøren sier han bruker verken smilefjes eller surefjes verken privat eller profesjonelt ellers. 

– Det emoticonstastaturet er ikke særlig søkbart. Det var litt hektisk.

Alstadheim utelukker imidlertid ikke at han vil ta i bruk emoticons igjen.

– Det er på forsøksstadiet. Det kan godt hende.

Travel

Ved midnatt klippet han en video. Klokken 8 neste morgen ledet han frokostmøte i næringslivsavisens telt på østsiden av Pollen.

Og senere tirsdag ettermiddag skal han på en “uformell barprat” i det samme teltet.

DN har ni redaksjonelle medarbeidere på plass i Arendal. Alstadheim leverer skisser og kommentarer, og deltar på mange arrangementer i DN-teltet.

– Derfor jobber jeg litt annerledes her. Jeg deltar også på eksterne arrangementer. 

– Hva syns du om påstanden om det bare er elite i Arendal, er det bare elite her, eller vanlige folk også?

– Vanlige folk har jo leid ut husene sine til blodpris… Nå har jo ikke folk skilt med at de er vanlige folk eller elite, da. Det ser ut som det er noen her som du ikke ser i sofaen til Dagsnytt 18. Det blir litt som en studentleir der hele organisasjons- og lobbyist-livet er flyttet til Arendal på sommerleir.

Han sier og at mange av de utallige organiasjonene som er tilstede her henvender seg til sine egne meningheter.

– De adresserer sin interessesfære.

Så peker han på at mange av partilederne allerede har reist videre for å følge eget valgkampprogram.

Etablert

Arendalsuka mener han har etablert som en viktig arena for politikk og organisasjonsliv nå.

– Bare se på at NRK legger partilederdebatten hit. For mediene er det praktisk å være her. Vi kan henge på bar og drive kildepleie, som vi kaller det. 

Eller bare gå ut på gata, som han også sier. Bare under Journalistens fotoseanse kommer det en kilde bort til Alstadheim. Mens vi venter på kaffe i baren, en annen.

– Det er vanskelige å gå gjennom Pollen uten å treffe på noen.

Mandag melllom klokken 21.30 og 23.00 fulgte Alstadheim partilederdebatten fra pressesenteret i rommet ved siden av hovedsalen på kulturhuset i Arendal.

– Da jeg kom ut av kulturhuset etter partilederdebatten i går strømmet det folk ut av alle utestedene rundt torget. Det finner du ingen andre steder i Norge enn i Arendal. Alle hadde sittet og fulgt debatten. 

– Det ga litt sånn følelsen som etter en fotballkamp?

– Ja, det er som om Norge spilte en viktig kamp mot noen. Det var litt fint.

Og før Alstadheim gikk opp for å skrive litt, flyttet han seg noen bord lenger bort i lobbykaféen for nok en prat, denne gang med KrFs generalsekretær Hilde Frafjord Johnson.