Kjersti Løken Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg
Kjersti Løken Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg

Løken Stavrum: Nyheter skal ikke sponses

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund mener nyheter ikke skal sponses, med adresse til debatten rundt prosjektet «Norges forsvarsevne» som drives av journalist Kjetil Stormark.

Publisert Sist oppdatert

Debatten om Stormarks journalistiske prosjekt oppsto etter at leder Jan Gunnar Furuly i Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse (Skup) fredag stilte kritiske spørsmål om prosjektet og motivene for dem som sponser den prisbelønnede journalisten. Dagens Næringsliv har kartlagt at prosjektet så langt har mottatt 10,5 millioner kroner i støtte fra seks bidragsytere, alle med klar holdning for et sterkt forsvar.

– Kritikken mot Stormark oppstår fordi man lurer på om han er tilstrekkelig fri til å skrive det han vil, sier generalsekretær Kjersti Løken Stavrum i Norsk Presseforbund til DN.

Les også: Stormark mener Furuly ikke har dekning for utsagn

Styrer ikke redaksjonelle valg

Hun retter ingen direkte kritikk mot Stormark i sine uttalelser og sier det er viktig å finne nye måter å finansiere journalistikk på.

– Jeg er imot sponsing av journalistikk. Nyheter og aktualitet skal ikke sponses. Sponsede nyheter er vanskelig å tro på, og lite troverdige nyheter har ingen verdi for leseren, sier hun.

Stormark sier han er helt enig med Kjersti Løken Stavrums betraktninger og at han aldri ville latt noen utenforstående, heller ikke donorer, styre hans redaksjonelle valg. Prosjektet «Norges forsvarsevne» og nettsiden www.aldrimer.no har lagt både Redaktørplakaten og Vær varsom-plakaten til grunn for sin virksomhet.

Les også: La oss gjerne ta debatten

Powered by Labrador CMS