Hans Petter Sjøli. (Profilbilde fra Facebook)

Fyrer løs mot venstreideologene

Hans Petter Sjøli forlater Klassekampen med et spark til avisens «reaksjonære støttespillere».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Debatten går for fullt på Facebook og Twitter, som følge av Journalistens søkelys på Klassekampen og ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanens mange utfordringer. Hans Petter Sjøli har formelt sin siste dag som politisk journalist i Klassekampen i dag. Han er en av fire redaksjonelle medarbeidere som nå forlater avisen.

Ikke i protest

Det skjer ikke i protest mot Braanen eller den redaksjonelle profilen. Tvert imot, slår Sjøli fast overfor Journalisten. no:

– Jeg har kjempestor respekt for Bjørgulv. Han har gjort en svært god jobb som ansvarlig redaktør. Jeg ønsker ham og Klassekampen lykke til videre, og håper at han ikke hører på de destruktive og slitsomme kreftene som ser det som sin oppgave å kommentere og kritisere det som står i avisen. Det er uttrykk for litenhet, men de lager mye støy.

– En ukonstruktiv bande

De Sjøli betegner som destruktive krefter finner vi blant annet på den åpne Facebook-siden «Vi som bryr oss om avisa Klassekampen». Her er det daglig diskusjon om Klassekampen og det redaksjonelle innholdet, med venstrekritikere som Trond Andresen og Kirsten Elisabeth Lunde i spissen.

Andresen har publisert en av Sjølis kommentarer i en Facebook-debatt om Klassekampen. Her heter det:

» … formålsparagrafen er så utdatert og komisk at ingen tar den på alvor, bortsett fra en gjeng politiske livsløgnere som ser på KK som «avisa si». For det andre kan du og andre brennende hjerter glede dere over at jeg har min siste arbeidsdag i avisen deres i morgen. Jeg vil savne alle de fine folkene (som Østrem, Sørheim, Brostrup, Jordheim, Braanen mfl.), men overhodet ikke savne de reaksjonære «støttespillerne» hvis store mål her i livet synes å være å gjøre livet surt for alle som ønsker å gjøre Klassekampen til en god og relevant avis tilpasset vår tid. Det har ikke vært ubehagelig å jobbe der, men særs ubehagelig å se flotte, hardtarbeidende medarbeidere med en drivende lyst til å lage god journalistikk bli møtt av en en sur og høyst ukonstruktiv bande som ønsker seg et menighetsblad for en stadig skrumpende sekt. Thank you and good night.»

– En irritasjon

Sjøli sier til Journalisten.no at kritikken ikke har betydd så mye for ham i jobben.

– Men det er en irritasjon som har ligget der. At jeg nå slutter i Klassekampen for å jobbe frilans skyldes like mye personlige faktorer. Jeg ønsker å organisere livet på en annen måte.

Powered by Labrador CMS