Vil Mimir Kristjansson bli genierklært eller kjører han Manifest i grøfta? Hva tror du? Foto: Kathrine Geard

– Mulighet for å bli genierklært

– Eller til å havne i grøfta. Mímir Kristjánsson skal bygge Manifest Tidskrift til å bli venstresidens Minerva.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jobben som politisk journalist i Klassekampen har han lagt bak seg til fordel for å bygge opp et motsvar til Minerva og Civita. Men han påstår å ha inngått en blodpakt med redaktør Bjørgulv Braanen om at han en dag skal komme tilbake til avisen. Men mandag begynte Mímir Kristjánsson som redaktør for Manifest Tidsskrift.

– Det er fast jobb for så vidt dette også. Men det er klart at Manifest Tidsskrift er en helt ukjent øvelse og suksessen er avhengig av hva jeg gjør ut av det. Jeg har en god mulighet til å bli genierklært eller til å kjøre det hele i grøfta, sier den nytiltrådte redaktøren.

Fordomsfri

Han ønsker å få til en intellektuell og åpen debatt på venstresiden uten fordommer, og krangel. Og den skal fungere vel så bra, eller enda bedre enn Minerva.

– På venstresiden har vi problemer med å bli uenige med hverandre uten å bli sure eller kalle hverandre for svikere. Nå åpner vi for å tenke lange tanker, og der har høyresiden vært flinke. Det har vi noe å lære av.

Kristjánsson skyter kjapt inn at tidsskriftet ikke vil være fasiten på all verdens spørsmål, men det skal være en arena hvor man kan diskutere om hva som for eksempel er god innvandringspolitikk, eller hvor brytningen mellom industri og miljø går.

Men slik tidsskriftet fremstår i dag, vil det ikke være for evig. På grunn av regjeringsskiftet vil tidsskriftet holde det gående i dagens form en drøy måned til før det stenges ned. På nyåret relanseres det hvor hele nettstedet skal fremstå nytt.

Hente inn meninger

Den ferske redaktøren legger til at jo da, det finnes åpenhet og muligheter for diskusjoner også på venstresiden, hos hans gamle arbeidsplass Klassekampen.

– Men vi er jo ikke konkurrenter med dem på plattform, sier han og humrer.

Nå skal han hente inn andres meninger og redigere dem. Og så skal nok en del av hans egne meninger publiseres, men det skal ikke være den eneste på nettsiden. Det blir for hele venstresiden, hele den rødgrønne floraen, sier han. Og understreker at også KrF kan få slippe til om de har interessante meninger.

Ytre venstre fil

Men hans egne meninger blir nok hakket mer radikale.

– Jeg befinner meg i ytre bane på venstresiden.

Først og fremst vil tidsskriftet ha meningsytringer. Det har vært noen intervjuer til nå, og flere kommer nok til, det kommer an på hva pengesekken tillater.

– Jeg har som mål å etablere en redaksjon

Med regjeringsskiftet mener Kristjánsson det var et åpenbart behov for en arena slik målet er å bygge Manifest tidsskrift til å bli. Han viser til Minerva og Civita som har brakt de borgerlige partiene sammen og samtidig bygget opp og styrket ideologien til de unge.

– Den jobben skal vi jobbe for på venstresiden slik at det blir morna Jensen om fire år. Det er ikke et forsøk på å få folk inn i min mal, men å samle krefter som vil ta Norge i samme retning.

 

Powered by Labrador CMS