Emil Iversen går for tiden Tour de Ski.
Foto: Terje Pedersen / NTB
Sportsjournalistikk
Kommentator: Emil Iversen nekter å snakke med Adresseavisen
– Har ikke fått noen forklaring.
Tour de Ski-aktuelle Emil Iversen ville ikke snakke med Adresseavisen under mediedagen i Val di Fiemme torsdag, forteller avisas sportskommentator Birger Løfaldli til VG.
Det kan oppleves som en boikott, mener kommentatoren.
– Det kan se sånn ut. Men jeg har ikke fått noen forklaring. Jeg håper virkelig han og Skiforbundet, som har et stort ansvar oppi dette, forklarer hvorfor Emil Iversen ikke snakker med Adresseavisen, sier Løfaldli til VG, og legger til:
– Hvis det handler om at vi stiller kritiske spørsmål og driver med journalistikk, så stiller jeg meg svært undrende til det valget. Ikke minst at Skiforbundet godtar at det skjer.
Kritisk kommentar
VG-artikkelen handler ellers om at flere i trenerteamet rundt landslagsutøveren reagerer på innholdet i en kritisk kommentar fra nettopp Løfaldli i Adressa, om Iversens prestasjoner og innsats siste sesong.
Overfor VG vil Iversen, som går tour-sprint i dag fredag, ikke kommentere sitt forhold til Adresseavisen.
– Vi ønsker at alle løperne snakker med de mediene som ønsker å snakke med dem. Men her er det løpere som stiller mye opp for media gjennom et helt år. Så må vi ha respekt for at det kan være situasjoner som gjør at de ikke alltid stiller. Den dialogen tar jeg med Adresseavisen, sier medieansvarlig Gro Eide i Norges Skiforbund til VG om saken.
– Boikott aldri en løsning
Eide har ikke anledning til å uttale seg til Journalisten fredag, og viser til forbundets kommunikasjonssjef Espen Graff.
Han understreker at han uttaler seg på overordnet og generelt grunnlag, når han sier at «boikott aldri er en løsning».
– Det er ikke første gang at vi er i en situasjonen der utøvere og støtteapparat reagerer på oppslag i media, og i gitte situasjoner ikke ønsker å snakke med en journalist eller mediehuset deres. Men vi oppfordrer alltid utøvere og støtteapparat til å stille opp for media, sier Graff.
– I saker der det har vært snakk om boikott, er det til syvende og sist utøveren det gjelder det har gått mest ut over. Ikke minst med tanke på fokuset som oppstår. Det betyr ikke at det ikke kan være god grunn til å reagere på oppslag og ikke ønske å snakke med medier, avslutter Graff.