NRKs lokaler på Tyholt i Trondheim.

Ocean Space Centre

NRK i Trondheim sikret støy-avtale med Statsbygg

Milliardprosjektet Ocean Space Centre skal bygges på Tyholt i Trondheim ved NRK, som har sikret en avtale som stanser byggearbeid når programmer spilles inn.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klassekampen har fått tilgang til avtalen mellom NRK og Statsbygg.

Det enorme havforskningssenteret vil nemlig ligge rett ved NRKs lokaler på Tyholt. Kringkasteren har uttrykt bekymring over at potensielt høyt støynivå fra de omfattende byggearbeidene vil kunne ødelegge innspilling av NRKs programmer og sendinger.

Nå har de fått på plass en avtale med Statsbygg, som har lovet å holde støynivået under 30 desibel. Avtalen innebærer at NRK kan kreve stans i byggearbeidene mens programproduksjonen pågår, og arbeidene kan ikke gjenopptas før det er avklart med NRK.

– Om nye støymålinger i byggeperioden skulle vise at det er nødvendig, vil vi igangsette avbøtende tiltak. Alt dette reguleres i avtalen, skriver kommunikasjonsleder Mette Siri Brønmo for byggherreavdelingen ved Statsbygg til avisen.

Ocean Space Centre er i dag kostnadsregnet til 8,4 milliarder kroner, og byggeprosjektet ble satt i gang tidligere i år. Byggeprosjektet har den siste tiden vært tema i politiske debatter etter at regjeringen har foreslått utsettelse og kutt i bevilgningene.

Powered by Labrador CMS