DJ Friendly fikk 18 år på P3
DJ Friendly fikk 18 år på P3

DJ Friendly-skroting utløste flest klager til Kringkastings=rådet i fjor

Kringkastingsrådet mottok det laveste antallet henvendelser siden 2013 i fjor.

Publisert Sist oppdatert

P3s nedleggelse av musikkprogrammet DJ Friendly var det som utløste flest klager til Kringkastingsrådet i fjor. Det viser statistikken over antallet henvendelser til rådet for 2016, ifølge en pressemelding fra NRK.

Klagestormen på nedleggelsen begynte allerede i slutten av november 2015.

– At DJ Friendly forsvant fra sendeskjemaet til NRK P3 opptok mange både i 2015 og 2016. I 2016 kom det 200 klager, mens 290 uttrykte sin misnøye året før. Samlet henvendte altså hele 490 personer seg og uttrykte sin misnøye med at dette radioprogrammet ble tatt av lufta, skriver rådssekretær Erik Skarrud i meldingen.

Klagene var forgjeves: NRK stod fast på beslutning og tok DJ Friendly av lufta i januar i fjor.

Presidentvalg, sport og innvandring

Etter DJ Friendly er det NRKs dekning av det amerikanske presidentvalget som har utløst flest klager fra publikum.

– NRKs dekning av presidentvalget i USA fikk 105 til å henvende seg til rådet. Valget i USA var hovedtema på rådets to siste møter i 2016. På møtene i september og november ble dekningen både av valgkampen og selve valget diskutert.

Skarrud opplyser at spennet i klager favner bredt. Av andre hyppige klagetemaer fremheves for mye sport, innvandringsdebatten og humor og satire.

Laveste siden 2013

Det totale antallet henvendelser til rådet endte på 760 i fjor.

Det er det laveste siden 2013 da tallet lå på 277. K-rådet har opplevd at antallet henvendelser har økt betraktelig siden Per Edgar Kokkvold ble rådsleder i 2014.

 

I 2015 var antallet henvendelser rekordhøyt på rundt 6.790, hvorav rundt 3.600 var tilknyttet Fredrik Skavlans intervju av politikeren Jimmie Åkesson fra Sverigedemokraterna.

– Det gjaldt også at partiet Rødt ikke kom med i partilederdebatten, pornosketsj i Trygdekontoret og NRKs pubertet-serie.