Podkastprogramleder Are Tågvold Flaten (t.v) med Hans Olav Lahlum, som er fast inventar i nye «Valgkampsirkuset».

Podkast

Lager ny podkast om valgkamp-sirkuset i USA – og intervjuer flere tidligere kandidater

– De snakker kanskje mer ærlig når det har gått noen år, sier Are Tågvold Flaten i Amerikansk politikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettjournalistikk- og podkast-prosjektet AmerikanskPolitikk.no, med Are Tågvold Flaten i spissen, lanserer i disse dager ny podkast, nøye timet opp mot noen tradisjonsrike hendelser i USA:

Podkasten «Valgkampsirkuset», med Tågvold Flaten som programleder, trekker tråder tilbake til noen av de mest minnerike øyeblikkene og hendelsene fra tidligere amerikanske valgkamper i nyere tid.

– Podkasten «Amerikansk politikk» er nyhetsbasert, så episodene blir nødvendigvis fort utdatert. Mye av det som preger amerikansk valgkamp stammer egentlig fra tidligere valg, så man kan lære mye av å se litt tilbake, sier Flaten til Journalisten.

Intervjuer kjente politikere

Han har med seg USA-ekspert Hans Olav Lahlum som fast inventar i podkasten, og gjør også intervjuer med amerikanske forfattere, kommentatorer og flere tidligere nominasjons- eller presidentkandidater.

Den nye podkasten følger den amerikanske valgkampkalenderen, så første episode tar for seg nominasjonsvalget i Iowa, som tradisjonen tro går av stabelen om få dager.

I første episode intervjuer Flaten Howard Dean, som kom på tredjeplass i demokratenes nominasjonsvalg i Iowa i 2004, men som huskes aller best for «The Dean scream», et hyl som ble så mye omtalt og latterliggjort at valgkampanjen aldri kom seg.

I podkasten forklarer Dean selv at han mener øyeblikket ble skapt av tv-selskapene, på grunn av måten mikrofonlyden ble gjengitt.

Are Tågvold Flaten (med ryggen til) intervjuer senator Chuck Grassley, mens tidligere visepresident Mike Pence venter.

– Ærligere

Flaten har også intervjuet blant andre Michael Dukakis og nå avdøde Walter Mondale til podkasten.

– Det som er fint med å se litt bakover i tid, er at hovedpersonene gjerne ikke er like travle som for 20 år siden. De er ofte villig til å snakke om seg selv i historisk perspektiv. Kanskje snakker de også litt mer ærlig når det har gått noen år, sier Flaten.

Amerikansk politikk-prosjektet har fått fornyet støtte fra Fritt Ord, som har støttet dem siden oppstarten.

– Det er veldig viktig for å kunne ta reportasjereiser og holde driften i gang, sier Flaten, som selv skal dekke nominasjonsvalget i New Hampshire i slutten av januar.

Powered by Labrador CMS