Elin Floberghagen. Foto: Kathrine Geard

- Nå må dere prioritere

GARDERMOEN (Journalisten): Det ble for mange gode ønsker for NJ-lederen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJ-ledelsen og landsstyret ble sterkt presset av salen – anført av Oslo-delegatene – i spørsmålet om en ny, landsomfattende arbeidsmiljøundersøkelse. Oslo Journalistklubb fastholdt et forslag som var nedstemt i landsstyret:

“NJ skal gjennomføre en ny,

nasjonal arbeidsmiljøundersøkelse”.

Vil ha forbehold

Flertallet i landsstyret ville å legge inn et forbehold, i form av ordlyden ” … skal vurdere å gjennomføre …”. Det ble begrunnet med et ønske om at landsstyret trengte anledning til å vurdere hvilke oppgaver som skal prioriteres høyest i perioden 2011–13.

Den siste arbeidsmiljøundersøkelsen NJ fikk utarbeidet er fra 2002, og en lang rekke delegater fra OJ og andre lokallag argumenterte sterkt for at det er på høy tid å få en ny. OJ-leder Martin Riber-Sparre konkluderte med at landsmøtet har gitt NJ et klart signal om at arbeidsmiljøet er viktigst.

– Prioriter

– Dere må prioritere, og ikke pålegge det nye landsstyret en lang rekke prioriterte oppgaver, lød den innstendige oppfordringen fra NJ-leder Elin Floberghagen. Sammen med andre landsstyremedlemmer advarte hun mot et vedtak der det slås fast at NJ skal gjennomføre en arbeidsmiljøundersøkelse. Årsaken er at NJ samtidig vil prioritere kampen for en bedre lønnsutvikling, innsats mot midlertidige ansettelser og arbeidet for journalistisk kvalitet.

Dessuten ligger det an til at neste landsmøteperiode kun vil vare i drøyt halvannet år. Landsstyret foreslår å forskyve tidspunktet for landsmøtene fra vår til høst/vinter for å unngå kollisjoner med de sentrale tariffoppgjørene som finner sted om våren. Neste landsmøte avvikles derfor trolig i januar 2013.

Staben får jobben

Stein Sneve (Avisa Nordland) minnet salen om at det er staben i NJ-sekretariatet som skal gjennomføre alle de gode ønskene som vedtas av landsmøtet.

Forslagene bearbeides av redaksjonskomiteen i løpet av kvelden – og kanskje natta – og resultatet kommer til avstemning torsdag.

Powered by Labrador CMS