ØB felt i PFU

For barsk omtale av byggefirma. Utvalget godtok TV 2s liksompille, men knuser nettsidens omtale av Lars Bohinen.

Publisert   Sist oppdatert

Østlandets Blad brøt god presseskikk i omtalen av J.I. Bygg. Pressens Faglige Utvalg advarer mediene mot å gå sterkt ut på tidlig stadium i etterforskning. Les kjennelsen her.

TV 2 irettesatt

TV 2 var innklagd av Bransjerådet for Naturprodukter, som mente kanalen opptrådte uhederlig og stemplet helsekostbransjen som useriøs. Men PFU mener innslaget i TV 2 hjelper deg lå midt i det journalistiske oppdraget og godtok salget av en liksompille som relevant for framstillingen.

Et mindretall i utvalget kom til at TV 2 brøt god presseskikk ved ikke å skille tydelig mellom svindlere og andre, og ved ikke å gi tilstrekkelig tilsvarsrett.

Da TV 2 omtalte en privat konflikt mellom tidligere fotballspiller Lars Bohinen og ekskjæresten, gikk det vesentlig galere. Det var ikke aktverdig å omtale den private konflikten, mener PFU. Enda verre var det at Bohinen ikke fikk reell mulighet til å komme med sin versjon. Les kjennelsen her.

Fædrelandsvennen var innklagd for sin omtale av NAV Vest-Agder. enkeltpersoner fikk framføre kritikk av NAV, og utvalget konkluderte med at avisa brøt presseskikken i to artikler der det skulle vært gitt samtidig tilsvarsrett.