Frank Lynum

Aftenpostens oppgjør i havn                 

Krevde ekstrarunder å komme til enighet.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Egentlig skulle lokaloppgjøret vært ferdig forhandlet og godtatt av partene før pinse, men så blåste det mot storm i Aftenpostens lokaler. Ledelsen hadde bedt om samtaler med enkeltmedarbeidere, noe flere ansatte oppfattet som styrte sluttpakker. Med ekstraordinære klubbmøter, allmøter og samtaler med ledelsen, ble oppgjøret ferdig forhandlet tirsdag.

Og ifølge leder Frank Lynum i redaksjonsklubben ble det ikke løst sånn helt uten videre.

- Det satt veldig langt inne å få på plass rammen på 3,3 prosent. Egentlig måtte vi gå tre ekstraomganger for å oppnå dette, som var vårt hovedkrav, sier han.

Regnestykket i Aftenposten omfatter det sentrale oppgjøret på 7.500 kroner som tilsvarer 1,2 prosent. Lokalt har alle fått et generelt flatt tillegg på 6.850 kroner som utgjør 1,1 prosent. Ulempetillegget på 3.365 kroner utgjør 0,52 prosent mens anisennitetsopprykk utgjør 0,19 prosent.

De resterende 0,29 prosentene står redaktørpotten for. I snitt for medlemmene er den på 1.800 kroner, men som redaktørpotter ellers fordeles den ikke flatt eller i snitt.

- For å få på plass oppgjøret med en slik ramme som vi krevde og mer penger til alle, måtte vi godta en redaktørpott som egentlig er ganske høy. Helst hadde vi sett det ikke var en slik pott.

Lynum sier at han er godt fornøyd med ulempetillegget. Det utgjør en stor del av rammen i oppgjøret. Han forteller at det har vært viktig for klubben å sette inn støtet på ulempe.

- Vi er fornøyd med oppgjøret sett i lys med at det er et vanskelig år i mediebransjen.

 Samlet sett får NJ-medlemmene i Aftenposten i snitt 20.710 kroner.

Powered by Labrador CMS