Amerikanske Mark Kramer møtte journaliststudenter på Universitetet i Bergen.

Mark Kramer fikk journalist-studentene til å tenke nytt

Den amerikanske journalisten, forfatteren og professoren Mark Kramer møtte studentene i journalistikk på Media City Bergen denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Mandag 23. september samlet spente tredjesemesters journalistikkstudenter seg i redaksjonsrommet på Media City Bergen. I rommet satt den kjente amerikanske journalisten Mark Kramer klar for å møte studentene. 

Uken før ble journalister avvist i døren, fordi det var fullt under en workshop Kramer leder under Fortellingens kraft. 

Folk sto i kø

– Jeg føler nesten ikke at vi fortjener et slikt privilegium som andreårsstudenter og helt ferske journalister, sier Ole B. Pamer

Tale Hoel Torkildsen jobbet som frivillig under festivalen. Hun var den som måtte avvise journalister som ville delta på workshopen på konferansen. 

– Da jeg var dørvakt på Fortellingens kraft sto folk i kø og tryglet om å få slippe inn på opplegget, så det er klart noe ettertraktet selv blant profesjonelle journalister. Det er veldig gøy å få muligheten til å ha slike workshops som en del av vår utdanning. 

I løpet av dagen fikk studentene diskutere egne prosjekter med den anerkjente journalisten. Prosjektene skal resultere i podkaster, dokumentarer og reportasjer. De fikk gode og konstruktive tilbakemeldinger av Kramer, som hørte ivrig etter når journalistikkstudentene presenterte sine prosjekter. 

Endret oppgaver

I løpet av denne prosessen var det flere av studentene som endret oppgaven helt eller delvis. Tilbakemeldingene studentene fikk fra Kramer følte studentene bidro til å bedre oppgavene. 

Journalistikkstudent Karoline Nilsen var i den siste gruppen som fikk drøfte prosjektet med amerikaneren.

Mark Kramer har flere ganger besøkt Bergen og Fortellingens kraft.

– Da jeg presenterte ideen min for Mark, leste jeg kun fokussetningen til reportasjen, og med den informasjonen svarte Mark nøyaktig på det spørsmålet jeg lurte på, uten at jeg faktisk fikk stilt det. 

Nilsen er ikke overrasket over at Kramer har tatt turen til Universitetet i Bergen for å møte studentene. 

– Studiet har allerede gått over all forventing, så at de har klart å få tak i en av USAs fremste journalister, sjokkerer meg ikke. 

Godt samarbeider 

Emneansvarlig i journalistikk, Mikal Olsen Lerøen, er også med på å arrangere Fortellingens kraft. 

– Journalistutdanningen ved UiB har etablert et godt samarbeid med Fortellingens kraft. Dette er Nordens beste konferanse for fortellende journalister, og den trenger de unge journalistene, akkurat som våre studenter trenger å møte noen av verdens beste fortellere, sier Lerøen. 

Powered by Labrador CMS