Marit Ulriksen, Ingunn Nordli, Elin Floberghagen og Stein Larsen fra NJ var i godt humør før meklingen startet. Foto: Espen Moe

Bunkrer for langt meklingsdøgn

NJ og MBL er i gang med meklingen om årets lønnsoppgjør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bare et døgn er satt av for å få arbeidsgiverne i MBL og arbeidstakerne i NJ til å enes om de økonomisk rammene for årets oppgjør.

Tror på løsning

Rett før meklingen startet i dag var begge parter tilsynelatende optimistiske til at det skulle være mulig å unngå streik.

– Vi har som utgangspunkt at det skal være mulig å komme til en løsning. Det er et enkelt oppgjør fordi det i all hovedsak handler om penger. For vår del dreier det seg om å ta igjen noe av det lønnsetterslepet vi har opplevd. Så vi mener utgangspunktet er enkelt, men om motparten mener det samme er jeg ikke like sikker på, sier NJ-leder Elin Floberghagen.

NJ hadde blant annet med seg egen printer og videokanon til Riksmeglingsmannen.

– Det er ikke all verdens med fasiliteter hos meklingsmannen. Tanken er vel at vi skal ønske oss fort ut, sier Stein Larsen fra NJs forhandlingsdelegasjon.

Har med champagnen

I møterommet to etasjer under er MBL også klare. MBL-leder Arvid Sand er godt forberedt og har med seg en kasse med proviant som skal holde til et langt meklingsdøgn.

– Champagnen er lagret helt nederst, sier Sand mens han pakker ut av kassen.

MBL-delegasjonen deler NJs utgangspunkt om at det skal være mulig å komme til en løsning.

– Vi har alltid det som utgangspunkt når vi går inn i en mekling og vi tror det skal være mulig å komme til en løsning også i dag.

I løpet av de ti siste årene er det blitt streik to ganger. Meklingsfristen går ut ved midnatt, men om avstanden ikke er for stor fortsetter gjerne meklingen utover natten.

Skulle det bli streik er det i første omgang 1709 journalister i 122 mediebedrifter som tas ut av arbeid. Varer en eventuell streik ut i neste uke tas ytterligere 1363 journalister, fordelt på 22 bedrifter ut.

Powered by Labrador CMS