Hans Christian Vadseth. Foto: Birgit Dannenberg

Kuttforslagene klare i Kristiansand

Fevennens ledelse og klubber får i ettermiddag beskjed om hvor det bør kuttes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sørlandsavisen skal spare 25 millioner i 2010 og innen 15. mai skal innsparingene identifiseres. Det kan gå ut over satsingen på lokal-tv via FVNTV.

Vet ikke

Media Norge skal stramme inn kostnadene med 100 millioner kroner. Det har ført til at BTV i Bergen er lagt ned og at Stavanger Aftenblads satsing på lokal-TV er blitt sterkt tonet ned.

Nå står Kristiansand og Fædrelandsvennen for tur. Torsdag ettermiddag presenteres forslag fra arbeidsgruppene om hvor eventuelle kutt kan tas.

Så langt vet ikke ledelsen i Fevennen hva som ligger i disse. Styringsgruppen som består av sjefredaktør Hans Christian Vadseth og administrerende direktør Lars Torjussen vil sammen med to referansegrupper, hvorav den ene består av leder og nestleder fra de tre klubbene på huset, få beskjed om forslagene samtidig.

– Jeg vet ikke hva de forslagene inneholder. Vi vet at levende bilder-prosjektet skal være et av disse. Hva som kommer der får vi vite i ettermiddag, sier Vadseth.

Rykter

Torjussen forteller at det ikke er automatikk i at man i Fevennen følger kollegene i BT og Aftenbladet og toner ned eller dropper eterbåren TV.

– Det må vi finne ut av når forslagene foreligger, sier han.

Det går rykter om at det vil komme forslag om store kutt på tv-siden i Fevennen, men det vil ikke de to lederne si noe om ennå.

– I den totale mengden kommer sikkert forslag som tas til følge, og så er det de som ikke tas til følge, svarer Vadseth.

Han viser til at forslagene skal legges fram på et allmøte mandag og at han derfor ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før den tid.

Styret i redaksjonsklubben i Fevennen skal drøfte forslagene i løpet av fredag.

Digitale kutt

Ifølge konserntillitsvalgt Rune Valderhaug skal halvparten av de hundre millionene være identifisert gjennom blant annet nedleggelsen av BTV og kuttene i TVAftenbladet.

Valderhaug sitter i et utvalg som har mandat til å se på innsparinger i digitale medier og han er ikke i tvil om at dette vil ramme de lokale mediene:

– Dette er et helt klart prosjekt og jeg oppfatter det som at det kommer store kutt innenfor digitale medier.

Powered by Labrador CMS