Inge Berge. Foto: NA24

Ber eierne om rask avklaring

NA24-sjefen viser til god inngang på 2009, men flere av eierne vurderer å trekke seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i økonominettstedet NA24, Inge Berge, er optimistisk, til tross for at flere av eierne nøler med å gå inn med en nødvendig kapitaltilførsel. Tidligere denne uka ble det kjent at NA24 skal kutte kostnadene med fem millioner kroner.

I dag melder Kampanjes nettutgave at Bergens Tidende har sagt nei til kapitalutvidelse i NA24 og er på vei ut som eier. Også i Stavanger Aftenblad er man ifølge Kampanje nær samme konklusjon. Det er også usikkert om TV 2, Adresseavisen, Fædrelandsvennen og Aller Norge ønsker å fortsette som eiere.

Økende underskudd

NA24 oppnådde en pen omsetningsvekst i 2007. Nettstedets inntekter kom opp i 12,7 millioner kroner, mot 7,6 millioner året før. Likevel økte underskuddet etter skatt fra 3,3 millioner til 7,4 millioner kroner. Berge ønsker ikke å opplyse om NA24s omsetning i 2008.

Det er stor frustrasjon blant de ansatte, og Berge overlevde i forrige uke en mistillitserklæring fra redaksjonsklubben.

På spørsmål om hvilken avklaring han trenger fra eierne, svarer Berge:

– Jeg vil jo raskest mulig ha en avklaring rundt eiersituasjonen. Det er all mulig grunn til å anta at eierne er bevisst på det.

Robuste eiere

– Oppfatter du at regionavisene er på vei ut av NA24, eller er det slik at de ikke ønsker å gå inn med mer kapital?

– Det oppfatter jeg ikke noe om. Det må eierne svare på. For min del er det viktig at vi har sterke og robuste eiere. Vi har et fantastisk produkt og har fått på plass det jeg vil betegne som bransjens beste salgsavdeling. Vi er rede til å levere til eierne våre.

– Ser du økonomiske resultater av satsingen på salgsavdelingen?

– Helt klart. Det har vært en meget bra start på året. Problemet vårt har vært å levere nok trafikk til det salgsavdelingen har levert til oss. Som andre nettaviser er det både snakk om klikkbasert annonsesalg og om faste plasseringer.

– Nedleggelse utenkelig

– Oppfatter du at det er fare for NA24s eksistens?

– Det er et eierspørsmål. Men for meg som administrerende direktør er det fullstendig utenkelig at eierne skulle ønske å legge ned det jeg oppfatter som den sterkeste økonomiredaksjonen på nett og den sterkeste salgsavdelingen i vår nisje.

– Ser du for deg noen alternativ drift?

– Nei. Vi skal kutte kostnader for fem millioner kroner. Vi vet foreløpig ikke hvordan det vil påvirke driften av selskapet, men jeg vil ikke tro at det blir noen dramatisk nedbemanning.

Vil skåne redaksjonen

Leder av redaksjonsklubben, André Clark Utvik, har følgende kommentar:

– Vi er inne i en ryddig og god prosess. Journalistklubben jobber for at redaksjonen skal skånes så mye som mulig i den prosessen.

Utvik ønsker ikke å svare på om klubben frykter at NA24 kan bli nedlagt.

Powered by Labrador CMS