Økonomidirektør i TV 2 og tidligere styreleder i NA24 Øivind Johannessen. Foto: Terje I. Olsson

Strid om hvem som skulle kjøpe NA24

Eierne ville ikke støtte hverandre i et kjøp av nettavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det kjent at NA24 selges til en gruppe ansatte i næringslivsavisen. Tre selskaper ønsket å kjøpe nettstedet, men største aksjonær valgte å gå for dagens alternativ.

Beste alternativet

TV 2-eide Mediehuset Nettavisen og Aller Internett la inn konkrete bud, forteller sjefredaktør og administrende direktør Inge Berge. A-pressens Mediehuset Digital sonderte også terrenget. Ingen styremedlemmene Journalisten har vært i kontakt ønsker å si noe om hva budene gikk ut på.

Etter det Journalisten kjenner til la Aller inn sitt bud for en stund siden, men det skal TV 2 ha satt en stopper for. Økonomidirektør i TV 2 og tidligere styreleder i NA24 Øivind Johannessen forklarer at beste alternativet var å selge til de ansatte i selskapet.

– Det var fordi at det var forutsetninger og premisser mellom eierne, som man ikke kom til enighet om. Dermed var beste alternativ å selge til de ansatte.

– Hva slags premisser er det man ikke kom til enighet om?

– Det handlet om kommersielle vilkår i avtalen, sier Johannessen.

Ville kjøpe

Ifølge informasjonen Journalisten har fått, er budet fra Aller Internett det man ikke skal ha blitt enige om. Også Mediehuset Nettavisen skal ha lagt inn et bud like før fristen gikk ut tirsdag kveld, men det er uklart om dette budet ble formelt behandlet.

– Vi har jobbet lenge og hardt med å få til en løsning for NA24, men det har vært komplisert. Vi er happy med at vi nå har funnet en løsning som sikrer videre drift i selskapet, sier administrerende direktør Petter Danbolt i Aller Internett.

Danbolt har også vært styremedlem i NA24 og ønsker ikke å kommentere størrelsen på budet eller uenighetene Johannessen refererer til.

Det er ansatte med Inge Berge i spissen som tar over selskapet. Ingen av representantene i det tidligere NA24-styret Journalisten har snakket med på onsdag ønsker å si hvor mye de ansatte har gitt for nettstedet, men flere antyder at det har vært en symbolsk sum.

– Jeg vil ikke kommentere detaljer i dette, eiernes gjeld er en del av transaksjonen, slik at de nye eierne får kontroll over denne gjelden, sier Johannessen.

Røde tall

NA24 har siden starten for tre år siden levert røde tall på bunnlinjen. Regnskapet for 2008 er ennå ikke avsluttet og er nå opp til nye eiere og styre å fullføre, forteller Johannessen. Økonomidirektøren bekrefter at NA24 fikk underskudd også i fjor, men ønsker ikke kommentere utover dette.

TV2.no og TV 2 Nyhetskanalen har i dag stoffutveksling med NA24, noe Johannessen håper vil bli videreført.

– Det håper jeg jo, det er opp til NA24 og TV 2 om å forhandle og finne grunnlag for videre samarbeid. Det er vi absolutt optimist og håper at vi får til, sier han.

Økonomidirektøren vil ikke si noe om hvor mye TV 2 har tapt på sitt treårige engasjement fordi han mener at den type regnestykker ikke pleier gi noen tilleggsinformasjon.

– Dette er en historie som nå er avsluttet.

Undertegnede har arbeidet i NA24 som mediejournalist i perioden mai 2006 til mai 2008.

Powered by Labrador CMS