Uro for framtiden i NA24

Etableringen av Media Norge og dårlig økonomi hos hovedeier Nettavisen skaper bekymring blant ledelse og ansatte i NA24.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Regionavisenes eierskap i økonominettstedet NA24 vil bli revurdert når Media Norge etableres til høsten. Regionavisene eier 10 prosent hver i NA24, mens Norsk Aller sitter på 20 prosent. Mediehuset Nettavisen, som er største eier i NA24 med sine 40 prosent, har havnet i økonomiske vanskeligheter. NA24 sliter også med egen drift.

Til sammen skaper dette betydelig usikkerhet blant de ansatte.

– Vi ser at konkurransen blant næringslivsnettavisene er stor. Vi ser også at mediebransjen er i rask omveltning og at det vil skje mye framover når det gjelder samarbeidskonstellasjoner og eierskap. Vi registrer at vår største eier kanskje må kutte 20 millioner kroner, samtidig som vi er spente på hvordan Media Norge-samarbeidet kommer til å manifestere seg – og om noen av disse tingene eventuelt vil få konsekvenser for oss, sier NJ-klubbleder Marte Høgenhaug.

Frykter Media Norge-konsekvens

Sjefredaktør og administrerende direktør Inge Berge i NA24 svarer følgende på spørsmål om han frykter at regionavisene skal trekke seg ut av NA24 når Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen går inn i Media Norge:

– Ja, jeg gjør det. Men samtidig har jeg en tro på at de beholder sitt eierskap etter at Media Norge er etablert. Media Norge blir jo i realiteten en konkurrent til VG, og NA24s hovedkonkurrent E24 framstår mer og mer som et VG-produkt. Derfor ville det se rart ut om regionavisene, som vi har et så godt samarbeid med, skulle gå over til E24.

Sterkere konkurrent

Torry Pedersen, VG Nett-sjef og administrerende direktør i morselskapet VG, peker på den motsatte muligheten:

– Det er jo en mulighet for at Media Norge kan overta Aftenpostens 60 prosent i E24. Hvis regionavisene går sammen med Aftenposten og VG i E24, blir det jo en enda sterkere konkurrent i dette markedet. Men da må jo regionavisene ut av NA24.

VG Multimedia sitter på de øvrige 40 prosentene i E24.

I tillegg til NA24 inkluderer Pedersen åpenbart dn.no og hegnar.no i konkurransebildet. Han betegner E24 som en suksess, både trafikkmessig og journalistisk, og understreker at VGs satsing på E24 er langsiktig.

– Ikke mindre eierandel

– Er det aktuelt for VG å ta over hele E24, hvis Aftenposten og regionavisene bestemmer seg for å satse på NA24?

– Vi fortsetter gjerne å samarbeide med Aftenposten om E24. Hvis Media Norge skulle innebære noen endring i forhold til dagens situasjon, ser jeg iallfall ikke for meg at VG Multimedia skal ha noen mindre eierandel i E24, svarer Pedersen.

Powered by Labrador CMS