Dagbladet krever opp mot 400 millioner

Fredrik Kristiansen, som utviklet Blink og senere startet VGs Nettby, saksøkt for illojal opptreden.

Publisert   Sist oppdatert

Kristiansen (26) utviklet Dagbladet. nos nettsamfunn til en suksess med 350.000 medlemmer og ga lillebror blant rikstabloidene et overtak på VG Nett i antallet sidevisninger. I 2005 krevde han 15 millioner kroner for skaperverket, men ble avvist.

Samme dag tok Kristiansen ifølge Dagbladets stevning kontakt med Torry Pedersen i VG Nett, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Sykmeldt

Kristiansens overgang til VGs Nettby, der han er medeier, kostet Blink 97 prosent av trafikken. Dagbladet hevdet at han hadde tatt med seg kildekoden som var utviklet gjennom fem år i Dagbladet Medialab.

Slik DN refererer stevningen, er det uklart om urettmessig bruk av kildekode er sentralt i stevningen. Den omhandler ellers møter mellom Kristiansen og VG Nett mens han var sykemeldt i Dagbladet Medialab og utvikling av Nettby i testversjon i samme periode. Dagbladets stevning antyder også at sykdommen var et falsum.

Regnskap

Dagbladet hevder i stevningen at illojal opptreden fra Kristiansens side har kostet avishuset 413 millioner kroner når forventet inntekt fram til 2012 regnes inn. Tapet for 2007 er anslått til 45,6 millioner kroner.

Utviklingssjef Jo Christian Oterhals i VG Multimedia sier til DN at regneferdigheten i Dagbladet må være svak. Størrelsen på en eventuell erstatning, overlater Dagbladet ifølge stevningen, til retten. Det ligger i kortene at hvis avisen får medhold på vesentlige punkter, vil også VG bli saksøkt for å ha benyttet seg av Kristiansens illojalitet.

Røsten saksøker

Tidligere sjef i DB Medialab, Rune Røsten, har båret flere hatter i denne konflikten. Han avslo Kristiansens bonuskrav i november 2005 og framholdt senere at Kristiansen hadde brutt grunnleggende regler da han gikk over til VG.

I april i fjor ble imidlertid Røsten selv sparket fra jobben i Dagbladet. I september fortalte han DN at også han skulle begynne i Nettby, der Røstens startet 1. november som leder. Dagbladet stoppet Røstens etterlønn da intervjuet sto på trykk. Han har stevnet Dagbladet for urettmessig avskjedigelse og for ikke å ha utbetalt sluttpakken. Partene møtes i retten tirsdag, og striden om Kristiansens opptreden vil også bli berørt der.


E24 om Nettby-striden

Propaganda om samme sak