Får belønning for ung satsing

MBLs Unge lesere-pris for 2010 til Glåmdalen.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.


Avisen Glåmdalen ble i dag tildelt prisen Unge Lesere for 2010, avisen får prisen for sin ungdomssatsing Politisk Pepper. Prisen ble delt ut på MBLs Unge Lesere-konferanse på Gardermoen, heter det i pressemeldingen fra MBL.

Dette er andre gang på to måneder at Glåmdalen mottar pris for sin ungdomssatsing.

– Årets innsendte bidrag var av høy kvalitet, og viser igjen både initiativ, kreativitet og ikke minst en imponerende vilje til å satse på og prioritere arbeidet med unge lesere, sier juryleder Anne Jacobsen fra A-pressen.

«Årets vinner representerer en ny retning innenfor unge lesere-arbeid. Avisen viser et stort ansvar både for sine eksisterende unge lesere og for å rekruttere nye lesere. En rekke ulike virkemidler tas i bruk, både på print, i nettavisen, på blogger og i sosiale medier. Dette er annerledes og nytt –
nytteverdien for målgruppen er åpenbar. Pepper oppleves som både engasjerende og inspirerende – også utover det å vise førstegangsvelgere vei gjennom et politisk landskap,» skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen har bestått av Inger Lise Uhlen fra Drammens Tidende, Johannes Bøyum fra Avis i Skolen, og Anne Jacobsen, A-pressen, samt Ine Hatleberg Knudsen og Adelina Shala, elever ev Åssidenvideregående skole.

Glåmdalen mottok også den prestisjetunge prisen Young Reader Prize på WAN-Ifras store konferanse i Wien i oktober.

Powered by Labrador CMS