Jon Reidar Hammerfjeld har, ifølge juryen, ledet an utviklingen av norske nettaviser. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet

Dette er årets netthode

«Døden på veiene» er kåret til årets nettsak 2011. Dagbladets Jon Reidar Hammerfjeld ble årets netthode.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er NONA, som er en organisasjon for personer som jobber med nettmedier, som står bak NONA-prisene.

Årets netthode

Årets netthode ble Jon Reidar Hammerfjeld, som jobber i Dagbladet.no. Juryen begrunner tildelingen med at han gjennom 13 år har ledet an i utviklingen av norske nettaviser i tillegg til å skape nye trender internasjonalt.

– Fordrer til handling

Bergens Tidendes vant årets nettsak med sakene Døden på veiene, som inkluderte interaktiv grafikk over alle dødsfall i Norge de siste ti årene. Det er journalistene Erlend Langeland Haugen, Øyvind Lefdal Eidsvik, Sonja Ystaas, Lasse Lambrecht, Tove Knutsen og Håvard Ferstad som står bak saken.

Ifølge jurybegrunnelsen utnytter prosjektet nettets muligheter både med tanke på forskjellige presentasjonsformer og når det gjelder å dra med leserne. Juryen legger også vekt på at saken er viktig og at presentasjonsformen er gjort på en så overbevisende måte at det fordrer til handling.

Hederlig omtale ble også gitt til VG Netts haikesentral, Adresseavisens Jonas Alsaker Vikans sak om vold i Midtbyen, ABC Nyheters Ola Karlsen for Quick-sakene og Anders Brennas Gravemaskin-prosjekt.

Powered by Labrador CMS