Fra debatten i Dagsnytt 18 om Arendalsuka. Fra venstre programleder Fredrik Solvang, Mimir Kristjansson i Klassekampen, Christopher Amundsen Wand fra Geelmuyden.Kiese og Stein Gauslaa i Arendalsuka. Foto: NRK/Skjermdump

NRK dominerer Arendalsuka

Vi sjekket listen over akkrediterte.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arendal er denne uken sentrum for politisk makt i Norge. PR-bransjen er sterkt representert. Interesseorganisasjonene er tilstede. NGOer. Og pressefolk. Presseorganisasjonene begynte torsdag morgen sitt rekordforsøk i etikk. Kjersti Løken Stavrum kjører etikkdebatt 24 timer sammenhengende.

Den kan du se her.

Men de som deltar i debatten er ikke de eneste pressefolkene. Ifølge akkrediteringslisten fra Arendalsuka er 200 mediefolk tilstede hele eller deler av arrangementet for å følge og dekke det.

Agderposten er det nok ikke så overraskende er tilstede med 13 mennesker. Det er tross alt i deres egen hage arrangementet finner sted. Og naboen Fædrelandsvennen har valgt å sende over 6 medarbeiderere. Det er tross alt ikke så langt. Selv om det ikke er så veldig mye lenger fra Skien er likevel verken Varden eller Telemarksavisa akkreditert.

Og så er det alle mediehusene fra resten av landet. Flest kommer fra NRK. I alt har landets største medieselskap 51 medarbeidere akkreditert. 10 av disse kommer fra distriktskontoret på Tangen i Kristiansand.

Det er også slik at NRK tross alt har flyttet Politisk kvarter, Debatten og Dagsnytt 18 til Arendal denne uken. Dette er ressurskrevende produksjoner.

Mange fra Aftenposten

De fem største under Arendalsuka

Målt i akkrediterte

NRK                     51 medarbeidere

Aftenposten         20 medarbeidere

Agderposten        13 medarbeidere

TV 2                       7 medarbeidere

Fædrelandsvennen 6 medarbeidere

Aftenposten er tydelig til stede med sine 20 medarbeidere. Dette inkluderer 2 medarbeidere fra Aftenposten Junior og 1 fra Si ;D-redaksjonen.

Blant de største mediene er oppmøtet målt i akkreditering ganske beskjedent. Dagbladet, Dagens Næringsliv og NTB har alle fem akkrediterte.

Bergens Tidende har akkreditert 2 medarbeidere i Arendal, Stavanger Aftenblad 3 og Adresseavisen har ingen til stede. Ei heller uten akkreditering.

Men måleparameteret akkreditering er ingen endelig fasit. For ifølge pressekontakt Tone Skindlo Taraldsen i Arendalsuka er det nok langt flere mediefolk tilstede under arrangementet. Hennes anslag ligger på tett oppunder 300 mediefolk i Arendal. For arrangementet er åpent for alle, men for dem som vil ha anviste presseplasser i hovedsalen, eller bruke pressesenteret må man ha akkreditering.

Ikke for folk flest

Under onsdagens Dagsnytt 18 påpeker Klassekampens nyhetssjef Mimir Kristjansson at Arendalsuka er et sted han treffer mange kjente i gatene. Og det skyldes ikke at han har mange venner fra Arendal.

Her kan du se debatten fra Arendal.

– Men jeg har mange venner som jobber med det samme som meg, sier han i debatten. Han synes det er utrolig flott å møte folk han krangler med på Twitter, men møter ikke vanlige folk, slik medlem i programkomiteen, Stein Gauslaa mener festivalen er for.

– Du er første sørlendigen jeg har møtt denne uken. Alle som er i Arendalsuka er på jobb på en eller annen måte. Å kalle det folkefest er jeg ganske uenig, sier rådgiver Christopher Amundsen Wand i Geelmuyden Kiese.

Powered by Labrador CMS