Illustrasjon NRK Marienlyst. Foto: Birgit Dannenberg

NRK har ansatt tv- og radiosjefer

Begge har fungert i stillingene i over to år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Arne Helsingen (50) og Marius Lillelien (43) er ansatt som henholdsvis tv- og radiosjef i NRK.

– Arne Helsingen har en unik programsettererfaring på tv, og kan knepene bedre enn de fleste i bransjen. Marius Lillelien har både den generelle radiokompetansen og forståelsen for yngre målgruppers ønsker og behov innen radio og media generelt som er avgjørende for NRK. Jeg er glad for å ha begge disse rundt mitt bord, sier NRKs mediesjef, Øyvind Lund, i en pressemelding.

Tidligere skuespiller

Arne Helsingen kom til NRK i 1997 og har vært programsetter, redaksjonsleder, programbestiller og plansjef. De siste to og et halvt årene har han vært fungerende tv-sjef, blant annet med ansvaret for nye kanalstrategier i forbindelse med overgangen til digital-tv. Før han kom til NRK, arbeidet han blant annet som skuespiller, instruktør og tekstforfatter.

– I 2009 er endelig alle NRKs tv-kanaler riksdekkende takket være det nye digitale bakkenettet. NRK kan dermed gi alle seere i Norge tre reelle valgmuligheter på tv. Det er en spennende utfordring å tilby attraktivt og relevant innhold til alle grupper, og mitt mål er å sørge for at vi er viktige for alle hver dag, sier Arne Helsingen.

Musikk og reklame

Marius Lillelien kom til NRK i 1998 som musikksjef for P3. Senere ble han kanalsjef og har de siste to årene fungert som radiosjef. Tidligere jobbet han med musikk og reklame og var også programleder i Radio 7 i Oslo på 80-tallet.

– Jeg ønsker å fornye radioopplevelsen for det norske folk. Vi må legge til rette for at vi får mer av dagens radio på sitt beste – store radiostemmer, programmer og kanaler som blir en viktig del av folks hverdag. Samtidig må vi knekke noen nye koder for hva radio kan være i framtiden. Det er ikke gitt at de som vokser opp på en blandingsmeny av MSN, Hannah Montana og Spotify blir radiolyttere i framtiden. Vi må gi dem gode grunner for å bli det, uttaler Marius Lillelien i pressemeldingen.

Både tv- og radiosjefen inngår i ledergruppen til mediesjef Øyvind Lund.

Powered by Labrador CMS