Jon Gelius. Foto: Nadia Frantsen/NRK

Er ikke garantert jobben

I løpet av våren blir nyhetssjefsstillingen lyst ut igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jon Gelius rakk å sitte i stilling som nyhetssjef i NRK i ti måneder før savnet til journalistisk arbeid ble for stort.

Onsdag gjorde han det klart for de ansatte at han er en av søkerne til en av de to korrespondentstillingene NRK har i Washington. Med ett unntak, Sissel Wolds stilling i Midtøsten, er samtlige korrespondentstillinger i NRK utlyst.

Mange

Fristen for å søke disse gikk ut ved midnatt tirsdag. Ifølge direktør for Nyhet- og programdivisjonen i NRK, Per Arne Kalbakk, leverte Gelius sin søknad i går kveld. Kalbakk er usikker på hvor mange som har søkt på stillingene som korrespondent i Brussel, London, Moskva, Afrika, Beijing og Washington. Direktøren vet derfor heller ikke hvilke NRK-medarbeidere Gelius må konkurrere med.

– Fristen gikk ut i går og Jon søkte i går kveld. Det betyr ikke at han er garantert jobben, han søker på lik linje med alle andre, sier Kalbakk til Journalisten.

Journalist

Dersom Gelius ikke skulle få korrespondentjobben, har han likevel gjort det klart at han slutter som nyhetssjef. Ifølge han selv er det savnet etter å arbeide journalistisk som gjør at han nå søker jobben i Washington. Samt det faktum at det er fire år til neste sjanse.

– Jeg har også savnet den rene journalistjobben. Jeg føler jeg har fått til mye i den tiden jeg har sittet som nyhetsredaktør. Vi har fått orden på økonomien, vi har gjort store endringer og fått nye satsinger i gang, og slikt sett ville det være enklere for en annen å overta, sier Gelius til NRK.no.

Utlysning

Kalbakk er også fornøyd med jobben Gelius har gjort som nyhetssjef, og har bedt ham om å bli i stillingen til alt er avklart i forhold til korrespondentansettelsene. Så blir også Gelius’ nåværende stilling lyst ut.

– Det regner jeg med, men vi tar det i rekkefølge. Først må vi avklare dette, sier Kalbakk.

Dette er Gelius’ konkurrenter, ifølge Dagbladet.no.

Powered by Labrador CMS