NRK-journalistene demonstrerte utenfor radioresepsjonen på Marienlyst 22. mai. Streikegeneral Jarle Roheim Håkonsen ledet demonstrasjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRK sparte over 20 millioner kroner på journaliststreiken

NRK sparte 4 millioner kroner i lønnskostnader daglig under den åtte dager lange journaliststreiken i mai.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Økonomidirektør Andreas Norvik sier til Kampanje at NRK sparte 20–25 millioner kroner netto under streiken. Det tilsvarer nesten hele lønnsbesparelsen.

– Slik det ser ut nå, har ikke NRK tapt penger på streiken. Ser du på TV-seingen og posisjonen til NRK, så har man tapt mye, men hva det utgjør i kroner og øre er ikke mulig å regne på. Posisjonen er svekket, men vi har en ambisjon om å komme oss opp igjen, sier Norvik til Kampanje.

Han har brukt de siste ukene på å sammenstille et bilde av de totale kostnadene ved streiken. De begrenset seg til under fem millioner kroner i programkjøp for å fylle NRKs flater med innhold mens journalistene streiket.

Han sier statskanalen vil komme til å trenge hver eneste sparte krone.

– Skal vi klare å levere på oppdraget vi er satt til i den krevende konkurransen vi står overfor, kommer vi til å trenge hver krone. Netflix brukte åtte milliarder dollar bare i fjor på underholdning og drama, påpeker økonomidirektøren.

Powered by Labrador CMS