– Som hele Norges nyhetsbyrå har vi et ekstra ansvar for å se og støtte det viktige arbeidet RSF gjør, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB.

Pressefrihet

NTB gir årets julegave til Reportere uten grenser

– Det er vanskelige forhold verden over, sier NTB-sjef Tina Marie Flem.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«I et år der ytringsfriheten er satt ytterligere på prøve ønsker NTB å bidra til det motsatte og gir Reportere uten grenser støtte denne julen», skriver NTB i en pressemelding.

– Det er vanskelige forhold verden over. Ytringsfriheten og pressefriheten er under stadig press. Som hele Norges nyhetsbyrå er våre øyne og ører kontinuerlig rettet ut mot verden for å kunne videreformidle informasjon og gi innsikt om hva som skjer, sier Tina Mari Flem, sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, i en pressemelding.

– Vi har derfor et ekstra ansvar for å se og støtte det viktige arbeidet Reportere uten grenser gjør, nemlig å overvåke situasjonen og jobbe for å forbedre den, legger hun til.

Reportere uten grenser (RSF) er glade for støtten.

– På vegne av hele teamet vil vi gjerne gi en stor takk til NTB for støtten til RSFs aktiviteter, sier utviklingssjef Juliette Simon i RSF om julegaven.

NTB skriver i pressemeldingen ikke noe om hvor mye RSF får i støtte.

Fakta om Reportere uten grenser (RSF)

  • RSF har siden 2002 årlig publisert World Press Freedom Index, som rangerer 180 land og regioner basert på journalisters frihet til å utøve yrket sitt. Blant faktorene som evalueres, er mediemangfold, uavhengighet, lovverk og sikkerhet for journalister.
  • RSF ble grunnlagt i 1985 og har hovedkontor i Paris.
  • RSF har 134 korrespondenter verden over.



Powered by Labrador CMS