NTBs sjefredaktør og administrerende direktør Pål Bjerketvedt. Foto: Birgit Dannenberg

NTB kutter lokalt

To kontorer legges ned og to reduseres.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mars kunne Journalisten fortelle at lokalkontorene i Bodø og Molde sto i fare for å bli lagt ned. Nå er det klart at NTB velger å legge ned disse kontorene som har vært bemannet henholdsvis 50 og 100 prosent.

Samtidig reduseres bemanningen i Bergen og Stavanger til 80 prosent. Reduksjonene er del av en innsparing som skal begynne å virke fra 2011-budsjettet til NTB.

Kutt

Leder i redaksjonsklubben Nina Haabeth beklager at kontorene i Bodø og Molde nå legges ned, men er samtidig lettet over at Stavanger og Bergen opprettholdes, selv om stillingsbrøken reduseres med 20 prosent.

– Vi er ikke glade for denne reduksjonen, men når det først opprettholdes 80 prosent stilling, så er det mindre dramatisk enn det ledelsen først varslet.

Sjefredaktør Pål Bjerketvedt varslet at lokalkontorene i de to vestlandsbyene ville bli redusert med 50 prosent. Han forklarer til Journalisten at dette ikke skjedde da de fant andre steder å spare.

– Hva vil disse innsparingene beløpe seg til?

– Det er litt for tidlig å si fordi vi ser det i sammenheng med andre tiltak. Så hva det endelige beløpet blir kan jeg ikke si noe om nå, sier Bjerketvedt.

Dekke Norge

Klubblederen mener nedleggelsene i Bodø og Molde vil svekke det lokale tilfanget til NTB. De ansatte i de fire lokalkontorene fikk alle tilbud om å arbeide fulltid for NTB i Oslo. Dette takket de to i Bodø og Molde nei til. Mens Stavanger og Bergen har takket ja til å fortsette å jobbe hjemmefra i 80 prosent stilling.

– Hvor heldig er det at NTB kutter såpass mye av sine lokalkontor, Bjerketvedt?

– Det er svært viktig å opprettholde kontorene og vi er fremdeles tungt representert i de landsdelene vi har vært i. Det er ikke mål i seg selv å kutte lokalkontor. Så lenge vi er til stede i de nevnte landsdelene, gjør teknologien det lettere å gi samme dekning som før, sier Bjerketvedt og legger til at NTB også har et bredt kontaktnett i områdene hvor telegrambyrået ikke er representert.

Fra sofaen

Kjell Sletta har arbeidet for NTB i nærmere 30 år, hvorav de siste fem har vært i Bergen. Nå skal han ha en fast fridag i uken, og så blir det hjemmekontor. Men ikke så hjemme som det kan høres ut, for det tror han ikke helt på. Derfor har han funnet seg et rom som kan fungere som kontor utenfor huset.

– Jeg må ut av huset ellers blir det blanding av arbeid og fritid som jeg ikke tror er heldig. Jeg går nok på jobben som før.

Bodø er i realiteten avviklet, mens Molde-kontoret stenges i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS