TV 2s Lars Joakim Skarvøy har selv skrevet bok om Arbeiderpartiet. Nå reagerer han på omtale av seg selv i en ny bok.

Ny bok hevder TV 2-journalist kysset Hadia Tajik: – Usant

Gyldendal skal korrigere flere opplysninger om Lars Joakim Skarvøy i ny bok om Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er skuffet over at de på bare en drøy halvside i boka publiserer minst fire usanne påstander om meg uten at de en eneste gang har tatt kontakt med meg og spurt om dette er sant. Det er bra at forlaget vedgår sine feil og retter alt i et eventuelt neste opplag, skriver TV 2s politiske journalist Lars Joakim Skarvøy til Journalisten.

Samme uttalelse har han også lagt ut på Facebook fredag ettermiddag.

Skarvøy reagerer på opplysninger om seg selv i den ferske boka «Partiet», om Arbeiderpartiet under Jonas Gahr Støres ledelse.

Reagerer på flere detaljer

Ifølge Skarvøy er feilopplysningene disse:

    På side 124 står det i boken at Hadia Tajik og Lars Joakim Skarvøy, da VG-ansatt, danset sammen på et lasteplan i Oslo Pride-paraden i 2018. 

    – Dette er usant. Men som tidligere omtalt møtte jeg flere Ap-folk, deriblant Hadia Tajik inne i Pride Park og danset med dem, skriver han selv.

På side 124 står det om Tajik og Skarvøy: «Plutselig kysset de to hverandre på munnen». 

– Dette er usant, skriver Skarvøy selv.

På side 124 står det i boken at Skarvøy hadde en av varslerne i Giske-saken som sitt følge til julebordet i Stortingets presselosje i 2018. 

– Dette er usant. Jeg hadde en ansatt i Aps stortingsgruppe som sitt følge til julebordet i Stortingets presselosje i 2017, men hun var ikke varsler på det tidspunktet, skriver han selv.

Video omtalt før

I boka beskrives en video fra Pride-feiringen, fanget av Ap-politiker Eskil Pedersen.

«Ingen ville tro at kysset var av romantisk karakter – Skarvøy var samboer med en mann, som han senere giftet seg med», skriver forfatterne.

Ifølge boka ble videoen spredd til journalister og kommentatorer i håp om at noen skulle skrive om koblingen mellom Tajik og Skarvøy, noe som var tenkt å kunne svekke varslerne i den pågående Giske-saken.

«Ingen mediehus unntatt Nettavisen valgte å gjøre dette», står det i boka.

Nettavisen publiserte i 2019 en video som viser Skarvøy og Tajik sammen under Pride-feiring.

– Den viser at vi danser og prater sammen, beskriver Skarvøy selv overfor Journalisten.

Fredag ettermiddag har Eskil Pedersen kommentert under Skarvøys Facebook-innlegg, om at videoen fremdeles er publisert på Instagram, og viser akkurat det Skarvøy selv skriver.

Gyldendal skal korrigere

Journalisten har henvendt seg til Gyldendals forlagssjef for sakprosa, Reidar Mide Solberg, samt forfatterne Steinar Solås Suvatne og Jørgen Gilbrant, Dagbladet-journalistene som står bak boka. 

– Vi som jobber med bøker vet at det kan forekomme feil og det er viktig for oss å håndtere dette på en grundig og ansvarlig måte. Vanlig prosedyre er at vi retter dette i nye opplag. I dette tilfellet har Lars Joakim Skarvøy gjort oss oppmerksomme på noen feil og unyanser og disse vil selvsagt bli korrigert. Det er stor interesse for boka så vi regner med det vil komme et nytt opplag snarlig, skriver Solberg i en sms.

Forfatterne har hittil ikke besvart Journalistens henvendelser.

Skarvøy utga selv boka «Arbeiderpartiet - Alle skal ned» i 2018, sammen med daværende VG-kollega Marie Melgård.

I fjor omtalte Nettavisen-redaktør Erik Stephansen Skarvøy som «Tajik-venn», noe som fikk TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække til å presisere at Skarvøy og Tajik ikke er personlige venner.

Powered by Labrador CMS