Medieinvestor Odd Reidar Øie og Helgelands Blad tar over Ytringen.
Medieinvestor Odd Reidar Øie og Helgelands Blad tar over Ytringen.

Trønder-Avisa selger seg ut av Ytringen

Helgelands Blad og medieinvestor Odd Øie tar full kontroll.

Publisert Sist oppdatert

Etter over 20 år som helt eller delvis eier av Ytringen Avis i Ytre Namdal har styret i Trønder-Avisa besluttet å selge sin eierandel i selskapet til medieinvestor Odd Reidar Øie.

– Vi tror det er bra for selskapet at man får en eier som kan bidra til videreutviklingen av Ytringen, sier administrerende direktør i Trønder-Avisa, Arve Løberg.

Trønder-Avisa kjøpte Ytringen Avis med virkning fra 1. januar 1994 av Eigil Hyldmo, som i sin tid grunnla avisa med hovedkontor på Kolvereid. For vel 10 år siden solgte Trønder-Avisa vel halvparten av selskapet til Helgelands Blad og til en del lokale aksjonærer.

– Allerede den gang signaliserte ledelsen i Trønder-Avisa at vi mente det var riktig å selge seg helt ut av Ytringen. Men vi valgte å beholde 47 prosent av aksjene i selskapet fram til nå. Etter at vi kjøpte Namdals-Avisa i fjor har det vært enda viktigere å få avklart eierforholdet i Ytringen. Vi har hatt konstruktive samtaler med Helgelands Blad og Odd Øie, som er en av eierne i Helgelands Blad.

– Vi har opplevd Trønder-Avisa som en god samarbeidspartner, men har forståelse for at de ønsker å bruke sine krefter på integrasjonen mellom Trønder-Avisa og Namdals-Avisa, sier Øie, som formelt kjøper Trønder-Avisa sin eierpost med virkning fra 1. april.

En viktig beslutning for selskapet er hvem som skal lede det framover. Daglig leder og redaktør Tor Ludvigsen slutter i selskapet til sommeren og det er satt i gang en prosess med å rekruttere ny leder til selskapet.

– Vi har tro på Ytringen i et distrikt hvor det er god vekst og en solid utvikling i hele den maritime sektoren, sier Øie, som er godt kjent i Namdalen som mangeårig investor i distriktets eneste børsnoterte selskap, Namsos Trafikkselskap.

– Vi ønsker alle medarbeiderne i Ytringen Avis lykke til i det viktige arbeidet med å videreutvikle avisa i en spennende og viktig region i Trøndelag, sier Løberg.

Powered by Labrador CMS