Dette må Amedia-ansatte slutte med, er beskjeden fra konsernledelsen. Foto: Birgit Dannenberg
Dette må Amedia-ansatte slutte med, er beskjeden fra konsernledelsen. Foto: Birgit Dannenberg

OL-kollaps i Amedia

Mediekonsernet ber ansatte slutte å streame TV 2 og i stedet samle seg rundt det gode, gamle tv-apparatet.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Konsernet truer med å sperre de ansattes tilgang til TV 2 Sumos sendinger fra Sotsji-OL. TV 2s nettjeneste er i skuddet i disse dager, etter hvert som de norske utøverne sanker gull, sølv og bronse. Mange ansatte ser sendingene på sine PCer på jobben, noe som førte til store problemer for Amedia tirsdag.

Måtte sperre

I en mail fra konsernledelsen til samtlige ansatte i Amedias 78 lokal- og regionaviser, nettaviser, lokalradiostasjoner og trykkerier onsdag heter det:

“I går, tirsdag, fikk vi store problemer med trafikk ut på internett grunnet nett-tv og OL. Annonseproduksjon ble spesielt rammet og det gikk så langt av vi i en kort periode måtte sperre trafikk fra TV 2 uten forvarsel. Dette er uheldig da det finnes kollegaer i redaksjonene som ser på OL av jobbrelaterte årsaker, men avisproduksjonen må gå foran alt annet. Ser vi problemet oppstå igjen, må sperre trafikken til TV 2. Dette vil vi helst unngå.”

Ifølge Journalistens kilder hadde Amedia på forhånd advart mot bruk av nett-tv under OL, nettopp på grunn av linjekapasiteten.

Stans i annonsefabrikk

Terje Aleksander Haug, ansvarlig for IT i Amedia, forteller at konsernets nasjonale senter for annonseproduksjon i Tønsberg opplevde akutte problemer tirsdag.

– Streaming av OL-sendingene gikk ut over internettrafikken til og fra senteret, som fikk problemer med utvekslingen av annonsemateriell med eksterne kunder.

Haug forteller at problemene ble forsterket av en feil hos Amedias nettverksleverandør.

– De skulle øke internettkapasiteten i går for å forberede seg på OL-trafikken, men kapasitetsøkningen ble rutet feil. Derfor ble nettytelsen hos oss dårligere enn den var før OL-sendingene begynte. Dette ble rettet opp tirsdag kveld. Nå avventer vi situasjonen, men jeg tror ikke vi kommer til å oppleve flere store problemer.

Føre var

Haug legger til at dagens epost til de ansatte er ment som en føre var-melding. Amedia har tidligere opplevd ganske heftig streaming ved store sportsbegivenheter, spesielt under finaler og andre høydepunkter.

– Da kan det uansett oppstå problemer. Derfor oppfordrer vi folk til å samle seg rundt det gamle, gode tv-apparatet, som ikke belaster nettet.

Alternativt ber Amedia-ledelsen om at flest mulig ansatte ser nett-tv på én skjerm.

Har din redaksjon opplevd tilsvarende utfordringer i disse OL-tider? Del gjerne i kommentarfeltet eller på Journalistens Facebook-sider.

Powered by Labrador CMS