Amedia legger ned trykkeri

Overkapasitet som følge av opplagsfall rammer 77 ansatte.

Amedia har besluttet å legge ned sitt trykkeri på Borgeskogen industrifelt i Stokke kommune utenfor Tønsberg. Nedleggelsen skjer etter at Amedia Trykk og Distribusjon har gjennomført en større utredning av sin trykkerikapasitet på Østlandet, heter det i en pressemelding.

– Vi har gjennomført en grundig gjennomgang av våre trykkerier på Østlandet og har gjort kapasitets- og sårbarhetsanalyser i forkant av beslutningen, sier konserndirektør John Kvadsheim, som legger til at hele bransjen har utfordringer med overkapasitet i forhold til det synkende opplaget på papiravisene.

Fordeles og flyttes

I forbindelse med nedleggelsen vil de avisene som i dag trykkes på Borgeskogen bli fordelt mellom Amedias trykkerier i Larvik og Lillestrøm. Samtidig vil enkelte oppdrag også bli flyttet fra Lillestrøm til Amedias trykkeri på Biri.

– Vi er trygge på at endringene kan gjennomføres uten ulemper for verken interne eller eksterne kunder. Vi er nå i ferd med å utarbeide en plan for flyttingen av oppdragene og vil sørge for at alle kunder får god informasjon om hva dette innebærer, sier Kvadsheim.

77 mister jobben

Nedleggelsen vil bety at de 77 ansatte ved trykkeriet mister sitt nåværende arbeid.

– Vi har hatt et godt samarbeid med de tillitsvalgte. Dette har vært en vanskelig beslutning, men vi opplever at det har vært gode drøftinger i prosessen, utdyper Kvadsheim.

Han legger til at det vil bli etablert et eget omstillingsprogram for de som blir berørt, med ekstern assistanse og rådgivning til de ansatte.

Nedleggelsen av trykkeriet på Borgeskogen forventes fullført i løpet av de neste seks til ni månedene. Amedia eier industribygget og vil gjennomføre et salg av dette som del av nedleggelsen.

Powered by Labrador CMS