– Ikke selg oss til Mecom

De ansatte kom med en innstendig bønn om at Orkla Media ikke må selges til Mecom. Stein Erik Hagen sier engasjementet til de ansatte gjør inntrykk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rundt 50-60 ansatte fra Orkla Medias store østlandsaviser møtte opp for å demonstrere utenfor Orklas hovedkontor på Skøyen klokka 12. I tillegg har det vært lokale markeringer i Skien, Fredrikstad og Ålesund.

Viktig samfunnsansvar

Jan Erik Skau fra Fredriksstad Blad holdt en kort appell hvor han sa at de ansatte i Orkla Media sier et klart og utvetydig nei til David Montgomerys felttog i norsk presse. Skau minnet om at Orkla påtok seg et viktig samfunnsansvar da de kjøpte opp norske aviser for 20 år siden.

– Dette forplikter, sa Skau. Han avsluttet appellen med å si:

– Stein Erik Hagen, vær så snill. Ikke selg oss til Mecom!

Komplisert sak

I tillegg overrakte Beate Framdal brev fra de ansatte i Drammens Tidende, Østlendingen, Varden, Fredriksstad Blad, Sandefjords Blad og Tønsbergs Blad med krav om ikke å selge til David Montgomerys Mecom.

Stein Erik Hagen ville ikke gi noen kommentar om situasjonen. Hagen sa at de er midt i et styremøte og behandlingen av en vanskelig og komplisert sak. Han sa at de tar imot alle innspill og vurderer dem, og at engasjementet til de Orkla Media-ansatte selvsagt gjør inntrykk.

Powered by Labrador CMS