Ikke tillit til Orkla-sjefen

De ansatte i Sunnmørsposten sier de ikke lenger har tillit til konsernsjef Dag Opedal og krever at et salg av Orkla Media legges fram for bedriftsforsamlingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter et allmøte i dag der ledelsen i Sunnmørsposten orienterte om situasjonen, samlet de ansatte seg i et felles klubbmøte. Resultatet er et brev til styret i Orkla ASA ved styreleder Stein Erik Hagen, underskrevet av de tillitsvalgte i Grafisk, Parat og NJ.

De ansatte krever at et eventuelt salg av Orkla Media til det britiske medieselskapet Mecom blir lagt fram for bedriftsforsamlingen i konsernet.

Viktig samfunnsrolle

«Eigarskifte i eit tredvetals region- og lokalaviser rundt om i Norge er ei for viktig sak for samfunnet til at styret i Orkla ASA aleine kan fatte vedtak. Vi minner om at avisene spelar ei viktig rolle for at demokratiet rundt om i mange lokalsamfunn skal kunne fungere på ein god måte», skriver de tillitsvalgte som også gjør klart at de ikke lenger har tillit til konsernsjef Dag J. Opedal.

Ingen fallskjerm

«Den svært uheldige måten salsprosessen har vore handtert på, har ført til at verdien for Orkla Media har vorte kraftig redusert. Prosessen har også ført til at omdømmet til heile Orkla-konsernet er svekka. Ein naturleg konsekvens må vere at konsernsjef Dag J. Opedal går av – utan nokon form for fallskjerm», konkluderer Kristin Torine Amdam (Grafisk), Helge Halkjelsvik (Parat) og Petter Sandvik (NJ).

– Folk er forbitret. Dette er en vond drøm som dessverre ser ut til å bli sann. Vi er redde for hva salget kan bety for Sunnmørspostens framtid. Dette brevet er vår umiddelbare reaksjon på hele prosessen. Jeg tror ikke styret har forstått hva de har begitt seg ut på eller hva lokalaviser betyr, sier Sandvik, som håper andre redaksjoner vil følge opp Sunnmørspostens initiativ.

Powered by Labrador CMS