Montgomery mangler penger

Berlingske Tidende skriver at Mecom-sjefen David Montgomery mangler penger, og at det er årsaken til at avtaleundertegnelsen ble utsatt.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Berlingske Tidende skriver at Montgomery hittil bare har skaffet halvparten av finansieringen på nær åtte milliarder kroner for å kjøpe Orkla Media. Deadline for inngåelse av avtalen er nå overskredet med tre dager, og avisen skriver at situasjonen betegnes som «kritisk».

Orkla overveier nå en ny løsning, skriver Berlingske Tidende som eies av Orkla Media-eide Berlingske Officin.

Ifølge avisen skulle Mecom Group Plc. stille sikkerhet for minimum 75 prosent av kjøpesummen før avtalen kan underskrives.

Avisen skriver at det i øyeblikket er tvilsomt om det skjer noe gjennombrudd i løpet av onsdagen. Det er et fullstendig åpent spørsmål når det skjer noe, hevdes det fra flere kilder Berlingske Tidende har vært i kontakt med.

- Salget befinner seg i en litt kritisk fase nå. Det er noe som mange forventet ville skje, sier en anonym kilde til avisen.

Likevel tror alle parter på en løsning av problemene, ikke minst fordi Orkla ASA er svært innstilt på å selge. Mislykkes denne handelen, vil det ikke bare være et prestisjenederlag for konsernsjef Dag Opedahl og styret, men kan også bety at konsernsjefen risikerer stillingen.

Berlingske Tidende skriver at en løsning kan være at Orkla ASA får en sterkere stilling i Mecom Europe enn de hittil avtalte 15 prosent. Det kan lette Mecoms finansielle problemer betraktelig.

Det har ikke lykkes å få kontakt med representanter for hverken ledelsen eller de tillitsvalgte i Orkla Media.

Powered by Labrador CMS