Økt press på Orkla

NJ inviterer i dag tillitsvalgte innenfor Orkla Media-systemet til møte for å drøfte situasjonen i konsernet. Samtidig har flere sjefredaktører tonet flagg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagens møte i NJ-hovedkvarteret i Torggata finner sted i en ytterst uklar situasjon. Mens de ansatte meget klart går imot at Orkla Media skal selges til det britiske finansieringsselskapet Mecom, har også flere Orkla-redaktører nå omsider gitt uttrykk for skepsis – om ikke til den nye, potensielle eieren – så i hvert fall til at selve salgsprosessen drar slik ut i tid. Sjefredaktør Sigmund Kydland gikk ut på NRK Dagsrevyen i går, og sjefredaktør Erling Omvik har ytret seg kritisk.

Nyheten i Dagbladet i går om at Deutsche Bank både sitter som tilrettelegger for et eventuelt Orkla Media-salg og samtidig er en betydelig medeier i Mecom har vakt særlig kritikk.

Håper på rask avklaring

Foran møtet i dag sier tillitsvalgte Carine Johansen i Orkla Media til Journalisten at de nå håper at hele salgsprosessen kan komme til en konklusjon.

– Vi er selvsagt opptatt av at vi ikke får en dårlig eier, og vi håper at Orkla ikke sender oss over til en ny eier som Mecom og David Montgomery som har et så dårlig omdømme blant journalister og medier i utlandet. Men vi er også opptatt av at denne prosessen ikke drar ut i evigheter. Nå må vi få en rask avklaring, sier hun.

Salget kan stanses

Den kan komme raskere enn mange tror. Presset er nå sterkt fra de ansatte og det er tydelig at det ulmer også i ledersjiktet i Orkla Media. På Dagsrevyen tirsdag kveld sa Orklas styreleder Stein Erik Hagen at man ikke kan utelukke at det ganske enkelt ikke blir noe salg.

På dagens møte i NJ vil tillitsvalgte fra Orkla Media og Berlingske Officin drøfte situasjonen. Det blir innlegg fra blant annet Beate Framdal (Varden), Jan Erik Skau (Fredriksstad Blad) og Olav Skjegstad (Romsdals Budstikke).

På møtet deltar også tillitsvalgte Uffe Gardell og Jesper Termansen fra det Berlingske Officin, og Daniela Vates, medlem av redaksjonsrådet i Berliner Verlag.

Mecom kjøpte som kjent Berliner Verlag i oktober i fjor og det er for tiden stor uro i det tyske konsernet. Berliner Verlag utgir kvalitetsavisen Berliner Zeitung, tabloiden Berliner Kurier og eventmagasinet TIP. I tillegg har Mecom kjøpt boulevardavisen Hamburger Morgenpost.

Powered by Labrador CMS