Orkla-ansatte fortsatt urolige

Selv om Orkla-styret gikk for en samlet løsning er de ansatte fortsatt urolige. De frykter at Orkla Media nå kan bli solgt til utenlandske finansselskap.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Orkla Media blir ikke solgt stykkevis og delt, men de ansatte frykter at styrevedtaket innebærer at det fortsatt kan bli solgt til utenlandske finansselskap. En pressemelding fra Orkla om at et mindre antall aktører er med i sluttkampen om selskapet har ikke beroliget de ansattes styremedlem, Carine Johansen, som er dypt skuffet over at styret ikke vedtok å avvise kapitalfond.

– Jeg frykter at styret fortsatt holder døra oppe for pengesterke finansakrobater som på sikt kan splitte opp og selge deler av konsernet, sier Carine Johansen til NTB.

Hun etterlyser samfunnsansvar.

– Jeg hadde forventet et klarere vedtak hvor styret tok samfunnsansvar og avviste salg til investeringsselskap, sier Johansen som synes styret burde tatt signalet fra 8000 Orkla Media-ansatte på alvor.

–Vi vet at et finnes gode industrielle løsninger. Styret har fortsatt en sjanse, og jeg håper de ender opp med å beholde oss eller selge oss til gode industrielle eiere som vil satse på media, sier Johansen til NTB.

Powered by Labrador CMS