Orkla-journalistene vil aksjonere

Orkla Media-ansatte i Norge og Danmark forbereder aksjoner for å stoppe salg av selskapet til det britiske investeringsselskapet Mecom som ledes av David Montgomery.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tillitsvalgte for Orkla Media Dagspresse, Det Berlingske Officin og Orkla Media Ukepresse møttes i Oslo i dag, og resultatet av møtet er blant annet opprettelsen av en egen aksjonsgruppe. Det ble også vedtatt en henvendelse til styreleder Stein Erik Hagen i Orkla, der man appellerer til styret og styreleder om å stå ved sine ord, prinsipper og samfunnsansvar.

– Vi vil ikke under noen omstendighet bli eid av en rå mediespekulant som David Montgomery, heter det i henvendelsen.

Følger norsk lov

Hva eventuelle aksjoner vil gå ut på ble det ikke gitt svar på under en kort pressebriefing i NJs lokaler rett etter møtet for ansatte og tillitsvalgte. Men Beate Framdal, klubbleder i Varden, understreket at det kun vil være aktuelt med aksjonsformer som er innenfor norsk lov.

Både Framdal og styrerepresentant for de ansatte i Orkla Media, Carine Johansen, understreket at perioden siden Orkla varslet salg av mediedivisjonen for 220 dager siden, har vært en voldsom påkjenning for de ansatte.

– Det har vært en enorm frustrasjon, sinne og oppgitthet over situasjonen, sa Johansen.

Og Ingeborg Volan, klubbleder i Sandefjords Blad, sa at de ansatte nå er livredde, forbannet og frustrerte.

Håper fortsatt på Dagbladet

På pressebriefingen skinte det igjennom at de Orkla Media-ansatte først og fremst håper på at Dagbladet igjen skal vise interesse for å kjøpe selskapet, men nå mobiliserer de primært for å forhindre at Mecom og David Montgomery skal bli deres framtidige eiere.

Fra før har de ansatte også avvist A-Pressen som en mulig eier.

Hvorfor de ansatte mobiliserer nå, etter at Orklas styreleder Stein Erik Hagen på NRK Dagsrevyen onsdag kveld gikk meget langt i å antyde at det kanskje ikke blir noe salg likevel, forble ubesvart. Men Olav Skjegstad, styreleder for NJ-konsern/Orkla, sa at det foregikk ting i Orkla-styret som de ikke hadde innsyn i, og at de nå føler seg presset til å aksjonere.

Ønsker en langsiktig publisist

På spørsmål om hvem de ønsker skal eie Orkla Media kom det ikke noe konkret svar:

– Vi ønsker en partner som både er langsiktig og som er publisistisk, sa Skjegstad.

De tillitsvalgte lot ingen være i tvil om at David Montgomery ikke er mannen.

Powered by Labrador CMS