Orkla-utvalg frarådet salg til Montgomery

Et eget Orkla-utvalg frarådet å selge Orkla Media til David Montgomery, men Orkla-ledelsen valgte å se bort fra rådet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Orkla Media har utarbeidet en egen rapport om David Montgomery og selskapet Mecoms publisistiske visjoner og konklusjonen er ikke positiv. Utvalget, som var ledet av direktør Stig Finslo i Orkla Media, har sammenliknet Mecoms forretningsideer med Orklas egne publisistiske prinsipper. Konklusjonen var at de frarådet å selge til briten.

Berliner Verlag

Utvalget besto, i tillegg til Finslo, av styremedlem i Orkla ASA Kjetil Haanes, Orkla-direktør Truls Velgaard, styremedlem i Berlingske Officin Uffe Gardell, sjefredaktør Ole Erik Amlie i Østlendingen, sjefredaktør og administrerende direktør Arne Ullum fra danske B.T. og Joanna Pilpicka fra Orkla Press Poland.

Utvalget har hatt flere samtaler med blant annet David Montgomery, og har vært på besøk i Berliner Verlag som Mecom kjøpte like før jul i fjor.

Opedal komfortabel

Finslo ønsker ikke å kommentere saken overfor Journalisten, men Kjetil Haanes bekrefter at utvalget avga sin rapport til Orkla Media-ledelsen og at konklusjonen var negativ til Montgomery som ny eier.

På spørsmål om Mecoms publisistiske visjoner svarte konsernsjef Dag Opedal i Orkla ASA at de hadde hatt flere samtaler med Montgomery, og at han følte seg komfortabel med hans publisistiske prinsipper.

– Betydelig erfaring

– Han har levd et langt liv som journalist og har betydelig erfaring og kompetanse, sier Opedal.

Kjetil Haanes ser annerledes på saken.

– David Montgomery har fortid i avisene News of the World og The Sun, to av de verste tabloider man kan tenke seg, sier Haanes.

Powered by Labrador CMS