Skadefryd over avisnedleggelse

Tidligere redaktør og eier av Lokalavisen på Romerike, Harald Hallstensen, uttrykker glede over at Orkla-eide Lokalavisen Romerike legges ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hallstensen skriver at da Orkla Media startet Lokalavisen Romerike, ble ikke avisen møtt med særlig entusiasme i lokalmiljøet.

«Først stjal den navnet fra Lokalavisen for Lørenskog, Rælingen og Skedsmo, dernest gamblet den på forvekslingsmuligheten med navnelikhet for å stjele annonsører. I forbindelse med navnetyveriet sa redaktør Ivar Brynhildsen at Lokalavisen Romerike tok en «kalkulert risiko». Navnelikheten var derfor en del av den strategien man valgte for å komme inn på markedet, og man håpet vel at man skulle knekke den lille avisen fort og greit. Siden kunne man overta Lokalavisens gode renommé og tillit i markedet, og tjene store penger. Trodde man!», skriver Hallstensen.

Og fortsetter:

«Når Lokalavisen Romerike nå plutselig blir lagt ned, vil dette neppe føre til nevneverdig sympati og savn blant lesere og annonsører på Romerike. For redaktør Ivar Brynhildsen må det imidlertid være et skikkelig tankekors å se resultatet av dårlig forarbeide, manglende etikk og luftige kalkyler. Og at David atter en gang vant over Goliat.»

Heller ikke nåværende redaktør Anne Marit Nerheim sier at hun er spesielt lei seg for at konkurrenten går inn. Etter hennes mening er det ikke mer enn rett og rimelig at det ender slik.

– Tror du de som mister jobbene sine i «Lokalavisen Romerike» setter pris på slike artikler?

– Nei, det er det eneste jeg er lei meg for, at noen mister jobben. På den annen side så var det våre arbeidsplasser det dreide seg om i fjor, da Orkla og redaktør Brynhildsen toget inn her på Romerike på en temmelig arrogant måte.

– Har du noen betenkeligheter med å trykke en artikkel som kan bli oppfattet som salt i åpne sår?

– Jeg har ingenting imot konkurranse, men måten de startet sin avis på var ikke fair. Du kan godt si vi strør salt i åpne sår, men da må du se på historien og hvordan de oppførte seg mot oss. Det er en slags rettferdighet i at vi er tilbake og kan fortsette virksomheten, sier Nerheim.

Powered by Labrador CMS