Usikkert om Orkla

– Sluttresultatet er helt uvisst. Det kan bli den mørkeste dagen i norsk mediehistorie, men det kan også bli noe helt annet, sier Kjetil Haanes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var en meget ordknapp styrerepresentant for de ansatte Journalisten snakket med i morges. Kjetil Haanes vil ikke kommentere situasjonen i Orkla utover at styremøtet trolig vil kunne ta lang tid i dag.

Ifølge Dagens Næringsliv og Aftenposten vil styret trolig gå inn for å selge Orkla Media til det britiske investeringsselskapet Mecom. Etter det som hittil er kjent, er Mecom den eneste som har lagt inn bud på medieselskapet. Det ryktes om en sum på mellom fem og sju milliarder kroner, men det er usikkert etter den seneste utviklingen på det danske mediemarkedet. Planene om å starte to daglige gratisaviser i Danmark vil kunne trekke verdien ned for den danske delen av Orkla Media.

Demonstrerer klokken 12.00

De ansatte i Orkla Media skal demonstrere utenfor Orklas hovedkvarter på Skøyen i Oslo klokken 12.00 onsdag for å markere sin protest mot å selge selskapet til David Montgomerys investeringsselskap Mecom.

Sentrale Orkla-ansatte har ifølge Dagens Næringsliv fått sterke signaler om at flertallet i styret vil selge selskapet til Mecom.

Ifølge avisen hadde de tillitsvalgte tirsdag ettermiddag telefonmøte for å drøfte den siste utviklingen i saken. De skal være sterkt bekymret foran onsdagens styremøte i Orkla.

– Jeg synes ikke det er unaturlig at de tillitsvalgte har tett diskusjon og drøfter situasjonen. Men utover det har jeg ingen kommentar, sier hovedtillitsvalgt Carine Johansen i Orkla Media.

Sju og en halv måned

Orkla-styrets nestformann Svein S. Jacobsen opplyser på sin side til Aftenposten at det skal bli godt å få en avgjørelse i saken når styret møtes klokken 09.00 onsdag morgen.

Det er sju og en halv måned siden Orkla media-sjef Bjørn M. Wiggen varslet at Orkla søkte etter en partner og var åpen for en fusjon.

Powered by Labrador CMS