Lesere mot VG
Uenige i VGs kritikk av P3s jubileumsfest. .
P3 fylte 20 år i forrige uke. Det ble markert med en fest for nåværende og tidligere ansatte. VG gikk i etterkant gjennom festutgiftene i saken Dette kostet P3-festen lisensbetalerne. Mottakelsen i kommentarfeltet ble ikke helt hva VG hadde ventet.
–Det var litt overraskende at så mange engasjerte seg. Men jeg synes det er positivt at kommentarfeltet kan brukes til noe konstruktivt. Det er bra med leserengasjement, sier journalist Marcus Husby.
Smålig av VG
Regningen VG har offentliggjort viser at P3 brukte 215.469 kroner på festen. Rundt halvparten var reiseutgifter. VG legger vekt på at dette var lisenspenger, og Frps stortingsrepresentant Øyvind Korsberg er kritisk til pengebruken. Redaktør for NRK P3 forklarer at kanalen i år har kuttet julebord og ellers er påpasselig med utgifter.
Leserne reagerer imidlertid ikke på hva det har kostet at radiokanalen feiret seg selv. I stedet er det VG som får gjennomgå.
–Dette er bare smålig av VG å lage en sak av. 20 års jubileum av en så bra kanal er verdt å feire og ihvertfall når de holder pris pr hode under 1000 kroner. Kutter VG ut julebord o.l for å holde prisen på papirutgaven nede? Neppe. Finn på noe bedre å lage spalteplass av, skriver Tom Arne Ovrum.
Denne kommentaren har i skrivende stund 303 likes. Andre debattdeltagere opplyser at festprisen er 11 øre per lisensbetalere, mens ordet lavmål er en gjenganger i flere av de andre kommentarene.
Tilstedet i kommentarfeltet er også Marcus Husby. Han setter pris på de kritiske kommentarene.
–Jeg forsøker å svare på spørsmålene. Jeg mener det er en del av jobben min som journalist, og min erfaring er at det blir en mer konstruktiv debatt når journalisten er til stede. Det er positivt at artikkelen skaper debatt.
Mer kritisk TV-dekning
Husby selv mener heller ikke at det var noe hårreisende med utgiftene til P3, og mener kritikken av pengbruken skal gå på Frp-representantens regning. Han synes også at radioredaktøren fikk svare godt for seg, og at saken var ryddig.
–Det er for lite kritisk TV-journalistikk. Det har blitt bedre de siste årene. Men fortsatt er åtte av ti tv-saker lanseringsjournalistikk. Derfor vil jeg fortsette med å se nærmere på NRK, og alle de andre kanalenes bruk av penger og ressurser.