P4-sjef Kalle Lisberg. Foto: Martin Huseby Jensen
P4-sjef Kalle Lisberg. Foto: Martin Huseby Jensen

- Departementet burde skamme seg

Kulturdepartementet har konkludert med at P4s lokale nyheter i Bergen er ulovlige.

Det siste året har det vært mye strid rundt P4s avbrudd med lokale nyhetssendinger i Bergen. P4 har hele tiden ment at dette bidrar til å styrke deres allmennkringkastingstilbud i byen, og har vurdert tilsvarende lokale nyhetssendinger også andre steder hvor søsterselskapet P5 er representert med lokale stasjoner.

Ifølge Medietilsynet har kulturdepartementet valgt å opprettholde tilsynets vedtak om at sendingene er i strid med kringkastingsloven og P4s konsesjon.

Gamle regler

Kalle Lisberg har ikke mottatt noen henvendelse fra departementet om dette når Journalisten tar kontakt.

– Det er litt rart at jeg får vite om dette gjennom deg. Jeg mener det er utrolig at i den digitale tidsalder, sensureres muligheten til å forbedre tilbudet. Dette er regelrytteri av verste slag, sier Lisberg.

Legger ned

Han opplever at vedtaket er basert på et regelverk fra en annen tid. Også opposisjonen har tidligere ment at det kan være behov for å se på regelverket, og eventuelt endre det slik at P4 får mulighet til å utvide tilbudet sitt.

– Departementets folk burde skamme seg over at de bidrar til å gi lytterne våre i Bergen et dårligere tilbud. Vi tar dette hoderystende til etterretning, og så får vi legge ned sendingene, sier Lisberg og legger til: – Jeg får vel vente spent på at jeg mottar vedtaket selv.