Myrdet enka etter drept journalist

Mahrun Nisa, enka etter den drepte pakistanske journalisten Hayatullah Khan, ble myrdet i et målrettet bombeangrep lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det pakistanske journalistlaget, PFUJ, opplyser at Nisa ble drept tidlig lørdag morgen av en bombe som var plassert utenfor soveromsvinduet hennes. Etter at Nisas journalistmann ble drept i 2005 har hun vært en forkjemper for pressefrihet i Pakistan. Den internasjonale journalistføderasjonen, IFJ, er forferdet over det målrettede angrepet.

– Det er smertefullt og uforsvarlig når angrep på pressefriheten tar livet av journalister og deres familier, sier IFJs regiondirektør Jacqueline Park.

IFJ fordømmer mordet og krever at lokale myndigheter etterforsker det brutale angrepet og stiller de skyldige for retten.

Avslørende bilder

Organisasjonen opplyser at Nisas mann, Hayatullah Khan, forsvant rett etter at han fotograferte granatdeler fra en amerikansk rakett som ble avfyrt mot den ettersøkte al-Qaida mannen Hamza Rabia. Bildene motbeviste den pakistanske regjeringens påstander om at Rabia døde i en tilfeldig eksplosjon. Sju måneder seinere ble journalistens kropp funnet full av kuler.

Demonstrasjoner

Unntakstilstanden har gjort arbeidsforholdene for journalister i Pakistan stadig verre og den siste måneden er en rekke pressefolk arrestert. Ikke desto mindre fortsetter hundrevis av journalister med daglige og fredelige solidaritetsdemonstrasjoner utenfor en stengt tv-stasjon i Islamabad.

«IFJ støtter PFUJ og alle journalister som står opp for sine rettigheter og krever at de pakistanske myndighetene gjenoppretter mediemangfoldet ved å fjerne forbudet mot private tv-kanaler og FM-radiokanaler», heter det i en uttalelse fra IFJ.

Powered by Labrador CMS