Pakistanske journalistlag anmeldt

Pakistanske myndigheter har anmeldt to av landets journalistforbund til politiet. De anklages for å ha spredt løpesedler med anti-statlig innhold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Pakistanske journalister har gjennomført en rekke protestaksjoner mot myndighetens innføring av sensur og stengning av flere nyhetskanaler. Nå har myndighetene anmeldt Det pakistanske føderale journalistlaget, PFUJ, og den lokale underavdelingen i Rawalpindi Islamabad, RIUJ, til politiet i Islamabad.

Anmeldelsesrapporten skal referere til plakater og løpesedler som ble spredt under en demonstrasjon 14. november. Ifølge myndighetene har materialet anti-statlig innhold.

3. november

Etter at unntakstilstanden ble innført 3. november har det vært forbud mot å trykke eller kringkaste informasjon som «ærekrenker eller gjør narr av statsoverhodet eller medlemmer av de væpnede styrkene, eller den utøvende, lovgivende eller dømmende makt».

Anmeldelsen gir politiet myndighet til å arrestere personer uten hjemmel, og til å sette i verk en prosess som kan lede til rettslig forfølgelse.

Falske

PFUJ har avvist anklagene som falske og Den internasjonale journalistføderasjonen (IFJ) har fordømt myndighetenes opptreden. IFJ rapporterer at det pakistanske journalistlaget har vært i møte med informasjonsministeren Nisar Menon og fått forsikringer om at anklagene mot organisasjonen vil bli trukket tilbake.

– Saken kan bare bli trukket tilbake gjennom en rettslig prosess, som ministeren har lovet. Men vi frykter at myndighetene vil opprettholde presset mot PFUJ fordi organisasjonens kampanje er i siget, uttaler PFUJ-leder Huma Ali.

Han opplyser at forbundet vil fortsette sin fredlige kamp for pressefrihet i Pakistan inntil alle restriksjoner mot mediene er opphevet.

Powered by Labrador CMS