Pål Dørmænen er innehaver av Påls Matopplevelser, som ble anmeldt i Finnmarken og iFinnmark.

Pål ba matanmelderne «ta en pause» fra å besøke spisestedet – da kom medietrykket

– Folk har ringt fra hele Norge, sier mannen bak Påls Matopplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Innehaver Pål Dørmænen la ikke skjul på at han reagerte etter at en anmeldelse av Påls Matopplevelser i Vadsø ble publisert hos avisa Finnmarken og på nettavisa iFinnmark tidligere i sommer.

Journalisten, mateksperten og matekspertens kjæreste, som alle tre var med på avisas besøk, fikk beskjed om at de ikke var velkomne inn døra hos Dørmænen på en stund, omtalte iFinnmark selv etterpå.

– Ut av proporsjoner

Dørmænen sa tydelig fra at han mente anmeldelsene i avisa var for subjektive, hadde feil innfallsvinkel og fokuserte for lite på lokal innsats for bedre bolyst.

Situasjonen ble plukket opp av flere nasjonale medier. Journalisten laget selv sitatsak.

Dørmænen er fremdeles like kritisk til Finnmarken og iFinnmark når Journalisten tar kontakt to uker etterpå.

– Jeg ble skuffet og betenkt over journalistikken, sier han.

I dagene etter ble han oppringt fra flere andre medier som omtalte saken, et medietrykk som kom litt overraskende på, sier Dørmænen.

– Det ble liksom tatt ut av alle proporsjoner. Men i etterkant tenker jeg at det var veldig greit at dette skjedde med meg, og ikke noen av de andre småbedriftene i området. Jeg har drevet med dette i 36 år og har rygg til å tåle det, men mange andre ville nok bukket under av sånn type fokus. Det gjør meg litt bekymret.

– Får selv vurdere

Han uttalte seg til enkelte medier, men sier han også takket nei til mange henvendelser. I NRK Radios Ukeslutt deltok han med sine synspunkter, som oppspark til generell debatt om matanmeldelser.

Det er ikke bare medier som har tatt kontakt, forteller Vadsø-kokken.

– Folk har ringt fra hele Norge, og synes at det var veldig bra at vi turte å ta ansvar.

Ellers har sommeren forløpt som forventet, antallet gjester har ikke vært merkbart annerledes etter anmeldelsen, forteller innehaveren.

– Gjelder utestengelsen fremdeles?

– Jeg har sagt at de kan ta en pause fra å komme hit. De får selv vurdere hvor lenge de tar pause. Det er jo ikke sikkert de har lyst til å komme, avslutter Dørmænen.

Intervjuet om reaksjonen

Til lokalavisa Firda har journalist Kristoffer Solberg Refsnes, som ser på situasjonen med humor, selv uttalt at han ikke hadde planlagt flere besøk hos Påls Matopplevelser uansett.

– Eg synest det er litt løye at i byane går det greitt, medan med ein gong du kjem i distrikta så skal du setje pris på at dei prøver. Det verkar som dei vil drive og samtidig vere heva over ein kvar kritikk, sier han til avisa om reaksjonene rundt matanmeldelser.

Finnmarken-redaktør Erik Brenli har forsvart anmeldelsene og uttalt at han synes utestengelsen er en helt feil måte å møte kritikk på.

Powered by Labrador CMS