PFU har fått inn sin andre klage på VGs dekning av Tolga-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PFU har fått inn sin andre klage på VGs dekning av Tolga-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Konsulentselskap klager VG inn for PFU:
– Har aldri opplevd maken til måten jeg er blitt behandlet på av VG

Andre klage i Tolga-saken.

Publisert Sist oppdatert

Dagens Næringsliv kan fredag kveld fortelle at konsulentselskapet Sødermann har klaget VG inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for artikler som ble publisert i forbindelse med avisens dekning av Tolga-saken.

VG skrev flere kritiske artikler om konsulentselskapet i fjor høst. Sødermann reagerer blant annet på at selskapet kobles til Tolga kommune, som de aldri skal ha hatt oppdrag for.

– Jeg har aldri opplevd maken til måten jeg er blitt behandlet på av VG. Det oppleves som et angrep mot mine menneskerettigheter rett og slett – der du blir fratatt ytringsfriheten din, sier daglig leder Petter Sødermann til DN.

Ifølg DN skriver Sødermann i klagen at «vi ga VG relevant faktainformasjon i all vår dialog med dem, uten at VG på noe tidspunkt korrigerer dette». Videre stiller han «spørsmål med mye av VG sin metodebruk og den grunnleggende etikken i deres virksomhet».

VGs nyhetsredaktør Tora B. Håndlykken skriver følgende i en e-post til DN:

– Vi har ikke mottatt noen klage fra Sødermann og vi kan derfor ikke svare på innholdet i den. Vi registrerer at Sødermann i sine uttalelser her gir en gjengivelse av saken vi ikke er enig i, og hvis saken blir tatt opp til behandling i PFU vil vi selvsagt svare grundig på de påstander som fremsettes.

Tolga-kommune har også klaget dekningen inn for PFU.

Les hele saken i Dagens Næringliv.

VG har vunnet en rekke priser for sitt arbeid med Tolga-saken. Denne uka fikk de tre VG-journalistene bak artikkelserien den Den store journalistprisen. Tolga-saken er også hedret med Skup-diplom og pris for Årets nasjonale nyhetsdekning under Årets mediepriser.