Konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted øker eierskapet i Polaris Media. Foto: Birgit Dannenberg

Schibsted øker i Polaris

Dobler eierandelen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fredag formiddag sendte Polaris Media ut en børsmelding om at DNB Markets hadde solgt 7,5 prosent av aksjene. En drøy halvtime senere kom meldingen om at den internasjonale investoren Franklin Enterprises hadde forlenget en terminkontrakt til 29. oktober.

– Schibsted er blitt informert av den finansielle investoren Franklin Enterprises om at de vil selge sine 3.651.236 aksjer, tilsvarende 7,5 prosent av Polaris Media, tilbake til Schibsted til kurs NOK 24,55 per aksje. Det tilsvarer innløsningskursen justert for utbytte betalt de siste 12 månedene. Etter transaksjonen vil Schibsted eie 7.122.952 aksjer i Polaris Media, tilsvarende 14,6 prosent av selskapet, skriver Schibsted i børsmeldingen.

Som kjent solgte Schibsted en aksjepost på 36,3 prosent i Polaris Media for ett år siden. Det var Medietilsynet som krevde salget som følge av Media Norge-sammenslåingen. Tilsynet godkjente salget i fjor.

Kjøperne var Norrköpings Tidningars (14,4 prosent), Nya Wermlands-Tidningens (7,2 prosent), Helsingborgs Dagblad (7,2 prosent) og den internasjonale investoren Franklin Enterprises (7,5 prosent).

Samtidig ble det inngått avtale med kjøperne om at Schibsted kan kjøpe tilbake postene mellom 29. september og 29. oktober i år for mellom 26 og 27 kroner, justert for utbytte.

Det er altså en av disse fire avtalene Schibsted nå løser inn. Den kommende måneden vil det vise seg om noen av de tre andre kjøperne også velger å selge tilbake postene til Schibsted. I dagens melding skriver Schibsted at de så langt ikke har fått noen beskjed om hva de vil gjøre.

Finansdirektør Trond Berger sier til Journalisten at konsernet er i dialog med de øvrige tre selskapene som kjøpte Polaris-aksjer av dem og som har en måned på å ta stilling til om de vil benytte seg av tilbudet fra Schibsted.

– Vi har ikke visst annet enn at Franklin var en finansiell investor, og sånn sett er vi ikke overrasket over at de har solgt.

Dagens kjøp av Polaris-aksjer betyr at Schibsted er den 4. største eieren i Polaris Media.

Saken oppdateres!

Powered by Labrador CMS