Det er ikke slik at han sitter på fasit, Halvor F. Storvik, men for Porten.no ser det ut til å fungere. foto: Martin Huseby Jensen

Tre saker om dagen er Halvor Storviks mål for egen produksjon. Det må til når man er alene i en redaksjon

FØRDE (Journalisten): Med nebb og klør kjemper lille Porten.no i konkurranse med store redaksjoner. I år håper konstitutert redaktør Halvor F. Storvik at økonomien endelig faller på plass.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tar opp telefonen kjapt. Jeg researcher ikke ihjel saken før jeg begynner å ringe folk, sier Halvor F. Storvik til Journalisten. Det er pause mellom slagene på NJ i Sogn og Fjordanes konferanse Frisk Bris og Storvik forteller hvordan det er å være alene i redaksjonen og konkurrere med Sogn Avis med sine 17 ansatte. 

Det handler om effektivitet og evnen til å sortere bort alt annet enn jobben. Storvik forteller at han har kastet mange uvaner på båten. Prokrastinering, for eksempel, det har han ikke lenger tid til. Og de er ikke fremmede for hverandre. 

– Jeg har kjent på det problemet før, men nå har jeg ikke tid til det. Jeg lærer meg selv gode vaner, og forhåpentligvis kommer de dårlige ikke tilbake. 

Blant annet sørger han for at intervjuene over telefonen blir korte. Helst ikke lenger enn to, kanskje tre minutter. Da tenker han gjennom spørsmålene han må ha svar på, og så handler det om å lytte i tilfelle det skulle bli sagt noe som trenger oppfølging. 

Ny i redaksjonen

Denne uken får han avlastning. Da begynner en ny journalist i redaksjonen. Storvik er konstituert i rollen som redaktør i seks måneder. Han hadde håpet det å rekruttere til en fast fulltids journalistjobb ville være enklere. Øvre Årdal har kanskje ikke fristet. Han forteller at ved å ringe rundt til eget nettverk fikk han kandidaten redaksjonen trengte. 

Porten har for det meste hatt negativ drift. Kostnadene har vært større enn inntektene. For tre år siden ble nettstedet lagt om til å bli en nettavis av dagens kaliber. Og nå har de også fått annonseplasser i artiklene. Ikke bare forsiden. Det gir redaktøren troen på fremtiden. 

– Journalistisk har vi vært en suksess. Vi har hatt stor vekst hele tiden, men den siste biten som står igjen er økonomien. Signalene jeg får nå er at vi nærmer oss. Ambisjonene våre er å vokse mer. Da må vi ansette, altså må inntektene øke enda mer. Da holder det ikke å gå i null, sier han. 

Slik jobber han

Den redaksjonelle oppskriften hans er forholdsvis enkel. Storvik har som ambisjon å lage opp mot tre gode saker hver dag. Det innebærer flere kilder i de enkelte sakene. Disse fordeles utover dagen. På morgenen kommer en nyhetssak. Denne produseres gjerne dagen før. Og så er målet å publisere en ny sak gjerne litt før folk kommer hjem fra jobb. Og en god «kosesak» på kvelden. Disse tre kommer på toppen av andre korte saker, som politirunde og lignende. 

– Dette er slik jeg tenker nå, men jeg er ny i faget og regner med at denne malen kan se annerledes ut allerede om få uker. Og om vi greier å leve opp til våre egne standarder er et helt annet spørsmål.

Han mener bestemt at å være liten redaksjon uten papir gir Porten.no fordeler i konkurransen med Sogn Avis. Når du som journalist jobber mot deadline er, sier han, så er du fokusert på denne. 

– Mens vi kan hoppe videre til neste sak hele tiden. Det gjør meg mer produktiv som nettjournalist enn papirjournalist. Derfor kan vi konkurrere likevel.

Powered by Labrador CMS