Odd Johan Nelvik, tidligere sjefredaktør i Se og Hør. Foto: Birgit Dannenberg

Etterforsker Se og Hør

Et angivelig notat fra tidligere sjefredaktør Odd Johan Nelvik vekker dansk politis interesse.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dermed er også den norske utgaven dratt inn i Nordens største medieskandale, skriver Dagens Næringsliv mandag.

I mai kom det fram at Nelvik i 2007, i et notat til styreleder Erik Aller, informerte om det norske bladets metoder. Dette skal ha skjedd før Se og Hør-reporter Håvard Melnæs kom med sin bok om Se og Hør. DN siterer blant annet følgende fra notatet:

“Vi vet at det vil komme avsløringer i boken rundt våre kilder i flyselskaper og kredittkortfirmaer, noe som en rekke ganger har hjulpet oss å få eksklusive bilder av kjendiser både i Norge og utenlands”.

Orienteringen til styrelederen skal også ha omhandlet betaling til kilder som ikke er innberettet til skattemyndighetene.

Ifølge Nelviks kommentar til den danske nettavisen Mediawatch i mai, var notatet en orientering til Erik Aller om hva som kom i boka til Melnæs.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen ved Københavns Vestegns Politi bekrefter nå overfor DN at notatet er svært interessant for den pågående etterforskningen av ukebladet Se og Hør i Danmark.

– Det er et ualminnelig interessant notat som vi kommer til å ta inn i vår etterforskning, sier Isager-Nielsen.

Han mener det er for tidlig å si om det er aktuelt å be om bistand fra norsk politi i saken.

For to måneder siden bekreftet Odd Johan Nelvik til danske Mediawatch at han var forfatteren av notatet. I dag vil verken han eller Erik Aller vedkjenne seg å ha skrevet eller lest det, skriver DN.

 

 

Powered by Labrador CMS