Odd Johan Nelvik, tidligere sjefredaktør i Se og Hør. Foto: Birgit Dannenberg
Odd Johan Nelvik, tidligere sjefredaktør i Se og Hør. Foto: Birgit Dannenberg

Etterforsker Se og Hør

Et angivelig notat fra tidligere sjefredaktør Odd Johan Nelvik vekker dansk politis interesse.

Dermed er også den norske utgaven dratt inn i Nordens største medieskandale, skriver Dagens Næringsliv mandag.

I mai kom det fram at Nelvik i 2007, i et notat til styreleder Erik Aller, informerte om det norske bladets metoder. Dette skal ha skjedd før Se og Hør-reporter Håvard Melnæs kom med sin bok om Se og Hør. DN siterer blant annet følgende fra notatet:

“Vi vet at det vil komme avsløringer i boken rundt våre kilder i flyselskaper og kredittkortfirmaer, noe som en rekke ganger har hjulpet oss å få eksklusive bilder av kjendiser både i Norge og utenlands”.

Orienteringen til styrelederen skal også ha omhandlet betaling til kilder som ikke er innberettet til skattemyndighetene.

Ifølge Nelviks kommentar til den danske nettavisen Mediawatch i mai, var notatet en orientering til Erik Aller om hva som kom i boka til Melnæs.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen ved Københavns Vestegns Politi bekrefter nå overfor DN at notatet er svært interessant for den pågående etterforskningen av ukebladet Se og Hør i Danmark.

– Det er et ualminnelig interessant notat som vi kommer til å ta inn i vår etterforskning, sier Isager-Nielsen.

Han mener det er for tidlig å si om det er aktuelt å be om bistand fra norsk politi i saken.

For to måneder siden bekreftet Odd Johan Nelvik til danske Mediawatch at han var forfatteren av notatet. I dag vil verken han eller Erik Aller vedkjenne seg å ha skrevet eller lest det, skriver DN.