Nye sportsklasser i Årets Bilde

Pressefotografens Klubb (PK) vil gi det klassiske sportsbildet bedre vilkår og oppretter en egen klasse for slike actionbilder i Årets Bilde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

PK har gått gjennom konkurransereglene for Årets Bilde og bestemt at kategoriene «Sport enkeltbilde» og «Sport reportasje» endres til «Sport action» og «Sport feature». I begge klasser kan fotografene sende inn både enkeltbilder og reportasjer, det er opp til dem selv. I seinere år har mange featurepregede bilder gjort det skarpt i sportsklassen til fortrengsel for mer klassiske sportsbilder. Det ønsker PK å gjøre noe med.

– Mange av actionfotografene har klaget på at gode sportsbilder ikke har nådd opp. Med de nye klassene løser vi dette, sier PK-leder Terje Bringedal.

Photoshop

Danskene har hatt en diskusjon om fotografens bruk av photoshop, som i mange tilfeller gjør bildene mer til kunst enn pressefotografier. De har derfor innført nye regler som setter grenser for deltakernes bruk av photoshop. Hensikten er å styrke bildets troverdighet og belønne det gode pressebilde.

– Dette har ikke vært noe problem hos oss, for hittil er det ikke sendt inn mange slike bilder. Og danskene har magasiner med langt mer ekstreme uttrykksformer enn vi er vant med. Men vi bør også ta debatten om hvor langt man kan gå, sier Bringedal.

Utdeling 2. mars

I PKs regler om Årets Bilde står det at bilder ikke skal manipuleres utover det som er normalt mørkeromsarbeid.

– Men unge fotografer i dag vet jo ikke hva et mørkerom er, påpeker Bringedal.

Fristen for å sende inn bidrag til Årets Bilde-konkurransen er 4. januar. Selve utdelingen skjer ikke før 2. mars neste år.

Powered by Labrador CMS